29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăLocaleNationaleȚările cu cel mai mic și cel mai mare salariu minim din...

Țările cu cel mai mic și cel mai mare salariu minim din Europa

bani_97413800

Un studiu realizat de firma de consultanță fiscală și audit KPMG a arătat care sunt țările cu cel mai mic, respectiv cel mai mare salariu minim din Europa și care este valoarea acestora.

Cel mai mic salariu minim din Europa este de 214 euro pe lună în Bulgaria, iar cel mai mare este de 1.923 de euro pe lună în Luxemburg. În România, salariul minim este de circa 236 de euro brut pe lună.

Un număr de 22 de state din Europa au stabilit, prin legislație, un salariu minim la nivel național.

„Aproape toate statele incluse în studiu au o formă de salariu minim, dar aspectele specifice variază foarte mult de la un stat la altul. În unele state, cum e România, există un salariu minim unic la nivel național, iar altele au mai multe niveluri de salariu minim, care depind de factori precum industria în care activează angajatorul, funcția deținută de angajat, vârsta acestuia, sau de alte criterii. În aceste cazuri, salariile minime sunt stabilite adesea în baza unor contracte colective de muncă”, a spus Mădălina Racovițan, Partener și Coordonator al Diviziei People Services din cadrul KPMG în România.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente