marți, decembrie 5, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smTEMA CONSUMULUI DE ALCOOL ȘI DROGURI READUSĂ DE POLIȚIȘTI PE AGENDA ȘCOLILOR...

TEMA CONSUMULUI DE ALCOOL ȘI DROGURI READUSĂ DE POLIȚIȘTI PE AGENDA ȘCOLILOR DE ȘOFERI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție JudețeanSatu Mare – Biroul Siguranța Școlară și specialiștii CPECA au demarat o serie de acțiuni în școlile de șoferi având ca scop prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul conducătorilor auto. 

Prima activitate a avut loc la Școala de Șoferi Expedientdin municipiul Satu Mare unde polițiștii și specialiștii antidrog le-au vorbit cursanților despre riscurile majore asociate cu consumul de alcool și droguri, dar și despre modificările legislative de ultimă oră, cunoscute ca ,,Legea Anastasia” (după numele fetiței de 4 ani care și-a pierdut viața în 1 iunie 2022 în fața casei, în urma unui accident rutier).

Legea Anastasia prevede faptul că orice conducător auto care a cauzat un accident mortal și se afla sub influența alcoolului sau drogurilor ori nu deținea permis de conducere valabil, va fi condamnat la închisoare cu executare (fără posibilitatea de  suspendare a pedepsei), reținându-se concurs de infracțiuni (ex. ucidere din culpă și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența consumului).

Întâlnirile în școlile de șoferi au ca scop sensibilizarea tinerilor viitori conducători auto cu privire la riscurile majore pe care anumite comportamente le generează în trafic, printre care consumul de alcool și droguri, oboseala sau viteza excesivă ocupă locuri de frunte. Aceste activități vor continua și în alte școli de șoferi din județ. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente