Acasă Locale Nationale Teodorovici și Nica au depus jurământul la Ministerul Finanțelor

Teodorovici și Nica au depus jurământul la Ministerul Finanțelor

eugen-teodorovici

Eugen Teodorovici și Marius Nica au depus, luni, jurământul de învestitură în calitate de miniștri ai Finanțelor, respectiv Fondurilor Europene, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, la care au fost prezenți și premierul Victor Ponta și președinții celor două Camere.

De asemenea, la ceremonie au participat ministrul Muncii, Rovana Plumbși consilierii prezidențiali.

Președintele Klaus Iohannis a ținut să transmită fiecărui ministru câte un mesaj, după depunerea jurământului.

Astfel, președintele i-a spus ministrului Marius Nica, după ce acesta a depus jurământul, că îi urează succes. ”Vă doresc să găsiți metode de a atrage fonduri europene mai multe”, i-a mai transmis șeful statului noului ministru al Fondurilor Europene.

După ceremonia de depunere a jurământului de către cei doi miniștri, șeful statului a dat mâna cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea și Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele a avut un scurt dialog și cu premierul Victor Ponta. ”Sper să fie cu noroc!”, a spus premierul Victor Ponta.

Șeful statului le-a transmis celor prezenți la ceremonie, în final, ”mult succes”, înainte de părăsi Sala Unirii.

Administrația Prezidențială a anunțat, luni dimineață, că șeful statului a semnat decretul prin care Eugen Orlando Teodorovici este revocat din funcția de ministru al Fondurilor Europene. Totodată, președintele a semnat decretul prin care Teodorovici este numit ministru al Finanțelor Publice.

De asemenea, Klaus Iohannis, a semnat, luni dimineață, și decretul prin care Marius Nica este numit în funcția de ministru al Fondurilor Europene.

Premierul Victor Ponta a anunțat, vineri, că Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanțelor, iar funcția acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii.

Postul de ministru al Finanțelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru trafic de influență, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

Eugen Orlando Teodorovici s-a născut în 12 august 1971. El este absolvent al Academiei de Studii Economice și are un doctorat în managementul fondurilor europene.

În perioada 2000 – 2004, Teodorovici a fost director în Direcția de Coordonarea a Programelor ISPA și SAPARD din Ministerul Integrării Europene, iar timp de un an, între ianuarie și decembrie 2000, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene.

Între 2004 și 2005, Eugen Teodorovici a lucrat la Ministerul Finanțelor Publice și a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. În perioada 2007-2009, Teodorovici a fost secretar de stat la Ministerul Economiei și Finanțelor, după ce între 2005 și 2007 a fost director general al Autorității de Management pentru Infrastructură din minister.

În perioada mai-decembrie 2012, el a fost consilier de stat al premierului, după ce din iunie 2009 și până în mai 2012 a fost director la Autoritatea de Audit a Curții de Conturi a României.

În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău, iar în aceeași lună a fost numit de premierul Victor Ponta ministru al Fondurilor Europene. El este membru în Consiliul de Administrație al CEC și reprezentantul României în Consiliul Director al Băncii Europene de Investiții.

Marius Nica, propus ministru al Fondurilor Europene, a absolvit Academia de Informații, a lucrat în MApN și a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului și la Ministerul Muncii.

Născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea brașoveană Sânpetru, Marius Nica a absolvit, în 2003, Academia Națională de Informații din București, secția Facultatea de Informații.

Ulterior, Nica a obținut o diplomă de master la SNSPA București, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (2003-2005) și a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009).

După terminarea facultății, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofițer la Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit CV-ului său, Nica s-a ocupat la MApN de prelucrare, analiză și sinteză informații, a fost manager recrutare personal și a fost responsabil cu managementul de risc (incidente de securitate).

În perioada februarie 2008 – mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Timp de un an (mai 2011 – mai 2012), a fost administrator al societății SC Holding Group Trading International S.R.L.

Între mai 2012 și ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului și Pădurilor și apoi secretar general la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

Marius Nica a fost și președinte al Consiliului de Administrație al Loteriei Române, calitate pe care o menționează în ultima sa declarație de avere din aprilie 2014, precizând că în anul fiscal anterior a încasat, în această calitate, suma de 3.595 de lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Se redeschid sălile de fitness

Reamintim faptul că,de noaptea trecuta de, la ora 00,00, municipiul Satu Mare a iesit din carantina zonală instituită în data de 19...

Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj

Edi Iordănescu, 42 de ani, va fi noul antrenor al campioanei României! Ardelenii s-au oprit la Iordănescu jr. singurul...

Fără chinezi în America

Administrația Trump a emis miercuri noi decizii care afectează călătoriile în Statele Unite ale membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC) și ale familiilor...

Comorile naturale din Parcul Apuseni

Parcul Natural Apuseni – Vino la moții din Apuseni pentru o experiență completă, încărcată de spiritualitate, cu un puternic sentiment de „acasă“....

Comentarii recente