vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareTest drive cu noul autobuz hibrid Mercedes-Benz, pe străzile orașului

Test drive cu noul autobuz hibrid Mercedes-Benz, pe străzile orașului

Mercedes-Benz și-a prezentat luni, 13 august, la Satu Mare ultimul model de autobuz hibrid, în cadrul unei caravane de prezentare care opreşte în 18 „stații” din țară. Alături de primarul municipiului, Kereskényi Gábor și de directorul Transurban, Ionuț Bujor, reprezentanții concernului german au prezentat caracteristicile tehnice ale autobuzului, după care s-a făcut un test-drive.
Întâlnirea de astăzi are loc ca urmare a faptului că Primăria Municipiului Satu Mare a câștigat un proiect european privind achiziționarea a 20 de autobuze din fonduri europene. Compania Mercedes -Benz a dorit să arate beneficiile acestui tip de autobuze în privința reducerii costurilor și a poluării în municipiu.
”Vom moderniza transportul public atât din fonduri europene, cât și din bugetul local. Avem în vedere modernizarea parcului auto Transurban cu 20 de autobuze hibrid, iar mâine (14 august) este termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru cele 5 autobuze noi diesel, Euro 6. În perioada imediat următoare începe procedurile de achiziție a unor autobuze hibrid care vor fi achiziționate din fonduri europene”, a declarat edilul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.
Modelul prezentat are două uși pentru accesul călătorilor, lungime totală de 12,1 metri şi asigură o capacitate totală de transport de 100 de pasageri. Interiorul oferă un spațiu generos, iar scaunele și barele de susținere sunt optimizate ergonomic. În funcție de varianta de echipare, Citaro Hybrid este prevăzut cu instalație de climatizare performantă și încălzitoare amplasate în pereții laterali ai salonului dedicat pasagerilor.
Consumul redus cu până la 8,5% contribuie la creşterea vitezei de amortizare a investiției
Modelul Citaro Hybrid este disponibil în mai multe variante de dimensiuni, astfel încât să corespundă celor mai stricte cerinţe în ceea ce priveşte numărul de pasageri transportaţi, respectiv se poate configura pentru a acoperi necesităţile fiecărui operator.
Motoarele diesel sau pe gaz natural comprimat, asistate de un modul hibrid extrem de eficient și compact, asigură o forță de tracțiune suplimentară. Motorul electric, montat între motorul cu combustie și transmisia automată, generează o putere maximă de 14 kW și un cuplu maxim de 220 Nm, contribuind astfel la reducerea semnificativă a emisiilor poluante, comparativ cu versiunea standard diesel. În funcţie de modul de operare, se poate realiza o economie a consumului de combustibil cu până la 8,5%.
Procesul de funcționare al Citaro Hybrid este foarte simplu: atunci când autobuzul este decelerat, motorul electric acționează ca generator și transformă energia de frânare în energie electrică. Aceasta este stocată pentru a veni în ajutorul motorului cu combustie, în special în timpul demarării. De aici, rezultă unul dintre cele mai importante avantaje ale modelului Citaro Hybrid, şi anume faptul că nu necesită staţii de încărcare.
Reamintim că Primăria Municipiului Satu Mare face eforturi pentru a moderniza transportul public în comun. Pe lângă cele 20 de autobuze hibride, autoritățile vor cumpăra alte 5 autobuze diesel.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente