Acasă Locale Stiri Satu Mare Titus Doboș și “Amalgam”-ul său de fapte și trăiri

Titus Doboș și “Amalgam”-ul său de fapte și trăiri

lansare-carte-dobos-petra

Duminică, 25 ianuarie 2015, de la ora 12.30  a avut loc lansarea cărții „Amalgam”, a profesorului Titus Doboș.

Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură Carei, după care a avut loc un scurt moment muzical dedicat   de corul Astra Careiană al Despărțământului ASTRA Carei colegului lor astrist.

Prof. Adrian Țineghe a prezentat pe scurt cartea, dând citire câtorva pasaje din volumul lansat. Autorul  a adresat  apoi câteva cuvinte  publicului numeros,căruia  i-a mulțumit pentru  participare. A multumit si Consiliului Local si primăriei Carei pentru sprijinul financiar acordat. Din partea Consiliului Local au fost prezenti consilierii municipali Alina Mocanu si Ilie Ciută.

La finalul manifestării toți cei prezenți au primit o carte cu autograf din partea autorului și au zăbovit  apoi la un pahar de vorbă.

Recomand tuturor această carte care  ne oferă o binevenită infuzie de încredere din partea unui optimist incurabil cum se  autodenunța autorul.

Dacă anul trecut  prof. Titus Doboș ne invita la vernisajul unei expoziții fotografice dedicate mamei sale, de această dată a reușit să impresioneze prin  hotărârea  de a face publice atât putințele cât și neputințele domniei sale de-a lungul vieții sale.

In viziunea autorului,viața este un amalgam de fapte ,întâmplări și trăiri.

Năsăudean la origine,Titus Doboș a  beneficiat în timpul carierei sale de  avantajul de a-și derula activitățile atât pe  plaiurile văii Ilvelor cât și în urbea noastră de câmpie.

Am  apreciat și sublinierea,într-un mod delicat, a modului de adresare al tinerilor față de vârstnici  precum și noianul  de amintiri din casa bunicilor dar mai ales regretul pentru lipsa de importanță acordată momentului despărțirii de aceștia. Mic de statură,autorul se dovedește un caracter puternic mai ales din prisma dezvălurilor sale din perioada tinereților tumultoase.

Referirile la întâlnirea cu Valeria Peter Predescu, cu Cristian Pomohaci sau prietenia cu Cornel Balla sau Dorel Daneș  sau vărul Virgilică sunt doar câteva dintre motivele pentru care vă recomand lecturarea ei.

“Dacă poți să-ți trăiești viața cu iubire,bucurie și umor,atunci ai învins “  este motto-ul după care s-a ghidat prof. Titus Doboș la realizarea lucrării sale, accesibilă oricui dorește să se relaxeze  într-un moment dat al zilei.

 Daniela Ciută

amalgam-dobos-titus astra-careiana-cor titus-dobos-autografe

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente