joi, mai 30, 2024
AcasăsusTop cele mai periculoase țări pentru turism

Top cele mai periculoase țări pentru turism

Lumea este un loc mult mai periculos decât în urmă cu cinci ani, o cincime dintre țări fiind acum considerate nesigure pentru a fi vizitate.

Lumea este plină de pietre prețioase culturale și istorice care au fost cândva deschise tuturor. Fie că este vorba de splendoarea romană din Palmira, de baletul de succes mondial din Sankt Petersburg sau de cafenelele pariziene din însoritul Liban.

În 2024, însă, lucrurile sunt diferite. Potrivit Biroului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO), țări precum Siria, Rusia, Liban și altele sunt nesigure pentru călătorii străini, scrie express.co.uk

Țări cândva sigure sunt acum cel puțin parțial interzise, iar altele sunt încă complet închise pentru turiști.

Dar ce țări sunt mai exact „nesigure” și „parțial interzise”?

Printre cele opt noi adăugate pe lista FCDO se numără Rusia, Ucraina, Iran, Sudan, Liban și Israel, precum și Belarus și teritoriile palestiniene.

Fiecare dintre aceste țări a fost trecută direct pe lista neagră, o categorie care consideră toate călătoriile la fel de riscante ca și cum ai sări într-o cuvă cu apă clocotită.

Un număr de 24 de țări figurează acum pe listă, aproximativ 20% din masa terestră a lumii, ceea ce reprezintă o situație tragică pentru călătorii pasionați.

Alte 42 de țări sunt considerate parțial interzise, toate din cauza amenințărilor de război, terorism și tulburări.

În anumite țări s-a întâmplat contrariul. Burundi și Mauritania din Africa erau anterior complet interzise, dar acum, cel puțin unele părți din teritoriile lor sunt considerate suficient de sigure pentru călătorii străini.

Fiecare dintre aceste țări a fost trecută direct pe lista neagră, Războiul fiind cel mai evident factor care a contribuit la înăsprirea granițelor în întreaga lume.

Conflictele din Ucraina și Gaza au dus la reconsiderarea ambelor țări și a regiunilor lor apropiate: în timp ce Rusia și Belarus au fost adăugate pe lista neagră în februarie 2022, Israel, Liban și Palestina au fost incluse pe listă în octombrie 2023.

Iranul, cândva un centru plin de viață al călătoriilor internaționale și plin de occidentali, este astăzi o umbră a ceea ce a fost pe frontul turistic. Este complet interzis din 2019.

Sudanul, odată cu izbucnirea războiului civil în 2023, este, de asemenea, în afara limitelor.

Nivelul de risc a crescut, de asemenea, în locuri considerate în mod tradițional ca fiind puncte de atracție turistică. Criminalitatea violentă din Mexic a făcut ca FCDO să avertizeze împotriva unor părți ale țării, în timp ce Tanzania, populară în rândul britanicilor, are regiuni considerate nesigure.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente