sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăEconomico-socialSocialTragedie. Un grup de ucraineni s-a rătăcit în munții Maramureșului. O persoană...

Tragedie. Un grup de ucraineni s-a rătăcit în munții Maramureșului. O persoană a decedat din cauza frigului

Salvamontiștii maramureșeni au pornit în cursul serii de ieri într-o misiune dificilă de salvare. Patru ucraineni s-au rătăcit în partea muntoasă a zonei Poienile de sub Munte – Maramureș, într-o arie greu accesibilă.

În cursul dimineții de miercuri cei patru cetățeni ucrainieni, 3 bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 30 și 32 ani au trecut frontiera din Ucraina spre România, rătacindu-se din cauza condițiilor meteo și a terenului extrem de dificil.

Cei patru au fost localizați la o altitudine de peste 1600 metri unde stratul de zăpadă măsura aproximativ de 60-80 cm.

În misiunea de salvare a pornit o echipă de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș formată din 6 salvatori montani, în sprijin mai mergând încă o echipă formată din 6 salvamontiști. În tot acest timp ucrainenii au reușit să facă un foc mic, suficient pe moment cât să se încălzească, focul fiind reperat și de drona din dotarea Poliției de Frontieră Maramureș, prezentă la acțiunea de căutare – salvare cu echipaje terestre.

Cele 4 persoane au fost găsite, una dintre fiind inconstientă și având o hipotermie severă ,o alta în hipotermie avansată, dar conștientă iar celelalte două persoane în afara pericolului.

Din păcate,ucraineanul găsit inconştient, în stare de hipotermie avansată, a decedat în ambulanţă, în drum spre spital.

Misiunea salvamontiștilor maramureșeni s-a încehiat după 9 ore.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente