duminică, septembrie 24, 2023
AcasăEconomico-socialTrei camioane pline cu deșeuri au fost întoarse de la Petea în...

Trei camioane pline cu deșeuri au fost întoarse de la Petea în decurs de doar câteva ore

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a trei automarfare încărcate cu deșeuri, constând în cauciucuri uzate, biciclete, ţevi şi stâlpi de gard, dar şi 41 de tone de hârtie şi material plastic, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

Astfel, în seara zilei de 18 iulie a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar înmatriculat în România, condus de către un cetăţean român în vârstă de 54 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate, saltele, stâlpi de gard, biciclete, subansamble de biciclete, dar şi 20 de tone de hârtie, de la o societate comercială din Germania cu destinaţia Suceava.

În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu bunuri aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate. Cu toate acestea, şoferul a încercat încă o dată să intre pe teritoriul ţării noastre, în ziua următoare, în jurul orei 11.00, însă nici de această dată nu i s-a permis intrarea în România.

Marţi, 19 iulie a.c., în jurul orei 07.30, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în România un sucevean în vârstă de 39 de ani, conducând un ansamblu format dintr-un cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. La controlul de frontieră, cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta transportă 360 bucăţi de ţeavă, 8 biciclete şi un acumulator, toate încărcate din Belgia, cu destinaţia Suceava.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate.

Câteva ore mai târziu – în jurul orei 19.00 – în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean român în vârstă de 51 de ani, conducând un ansamblu format dintr-un cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. La controlul de frontieră, cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta transportă 21 de tone de material plastic, încărcate în Olanda şi care urmau să ajungă la o societate comercială din judeţul Bistriţa Năsăud.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră sătmăreni au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

Autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate.

Sursa: Poliția de Frontieră

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente