duminică, septembrie 24, 2023
AcasăEducatie&CulturaTitularizare Satu Mare | Zeci de candidați nu au obținut note de...

Titularizare Satu Mare | Zeci de candidați nu au obținut note de trecere la proba scrisă

Zeci de candidați din județul Satu Mare nu au obținut note de trecere la proba scrisă a examenului de titularizare. Cei care obțin note între 5 și 7 nu pot fi titulari pe post, ci doar suplinitori.

În cursul după-amiezii zilei de marți, 19 iulie 2022, au fost afișate rezultatele obținute de cadrele didactice la examenul de titularizare. Potrivit datelor afișate atât pe site-ul eduoedu.ro cât și la unitățile de învățământ, 78 de cadre didactice din Satu Mare nu au obținut nota 5. Un singur candidat a obținut nota 10.

În județul Satu Mare au fost înscriși la concurs 462 de candidați, din care 395 au fost prezenți, 40 au absentat, 18 s-au retras din motive personale, un candidat s-a retras din motive medicale, 8 au fost eliminați datorită lipsei adeverinței de studii pentru absolvenții acestui an. Nici o lucrare nu a fost anulată.

Un singur candidat a obținut nota 10, 163 de candidați au obținut note între 7 și 9,99 (41,26%) iar 148 de candidați au obținut note între 5 și 6,99 (37,46%). Rezultatele finale în urma contestațiilor se vor afișa la data de 27 iulie 2022.

Pentru a obține statutul de titular, un candidat trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la proba scrisă, cât și la inspecția specială la clasă/proba practică și să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecția specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Repartizarea candidaților pe posturi se va face în ședințe organizate de inspectoratele școlare pe 29 iulie și 1 august.

Foto: arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente