29.8 C
New York City
luni, octombrie 3, 2022
AcasăSportTurul României: 130 de cicliști din 15 țări participă la cea mai...

Turul României: 130 de cicliști din 15 țări participă la cea mai prestigioasă competiție din România

Timp de trei zile capitala sportului românesc se mută la Satu Mare, orașul care găzduiește prima etapă a competiției de ciclism – Turul României. Totodată, orașul nostru găzduiește caravana ciclistă timp de trei zile.  

Din orașul Satu Mare vor lua startul 130 de cicliști din 15 țări, în cursul zilei de miercuri, 7 septembrie. Anterior primei etape, sunt programate evenimente care anunță prestigioasa competiție. 

Luni a avut loc Cursa Copiilor la care au participat 240 de concurenți. Apoi a avut loc o conferință de presă la sediul Primăriei Municipiului Satu Mare la care a participat primarul Kersekenyi Gabor, viceprimarul Adelin Ghiarfaș, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, Maskulik Csaba, city manager, ministrul Sportului Eduard Novak, președintele Federației Române de Ciclism, Alexandru Ciocan, Emil Dima, campion național la șosea (fond), Giotti Victoria Savini-Due și de Daniel Crista, campion național la șosea (contratimp) din partea Echipei Naționale a României. 

„Vă mulțumesc pentru primirea călduroasă de la Satu Mare.  Înseamnă enorm pentru noi și pentru compețiție faptul că la Cursa Copiilor s-au înscris 240 de copii. E enorm și putem spune că după perioada de pandemie, ceea ce se întâmplă la Satu Mare e o gură de aer. Turul României face și altceva în afară de a promova sportul, competiția își propune să promovează zone pe care poate altfel cicliștii nu le-ar descoperi. Trebuie să mulțumim și Primăriei pentru susținerea, fără de care ne-ar fi fost foarte greu”, a subliniat președintele Federației Române de Ciclism, Alexandru Ciocan.

Vorbitorii au subliniat importanța acestui eveniment pentru lumea internațională a sportului, pentru România, și, nu îl ultimul rând, pentru toate orașele care vor fi traversate de Mica Buclă. Așa cum a precizat și edilul municipiului, competiția oferă și o platformă extraordinară de promovare a orașului nostru.

Suntem mândri să fim gazda startului ediției din acest an. Este o mare provocare pentru noi. Prin intermediul acestui eveniment sportiv de talie internaţională contribuim și la promovarea municipiului Satu Mare, alături de Federaţia Română de Ciclism şi de partenerii săi. Mă bucur că sătmărenii sunt încântați de organizarea acestui eveniment, cea mai bună dovadă fiind cei peste 200 de concurenți înscriși la cursa copiilor. Mult succes tuturor echipelor şi lanţ întins în Mica Buclă 2022!”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Ediția din acest an va fi transmisă la nivel internațional, prin intermediul Eurosport care va difuza zilnic rezumate extinse din fiecare etapă în 50 de țări, inclusiv România. Astfel, municipiul Satu Mare va fi promovat în fața unei audiențe de peste 100 milioane de oameni.

,,Mă simt foarte bine în Satu Mare. Întradevăr este una din cele mai longevive competiții sportive din România. Mulți ani am concurat în această competiție alături de președintele federație, Alexandru Ciocan, deci e pe umerii noștri să ducem mai departe această competiție. Ma bucur că Turul României face un pas uriaș anul acesta, ceea ce înseamnă că va fi vizibil pentru milioane de oameni de pe întreg globul pământesc, un lucru care înseamnă mult pentru ciclismul românesc și pentru România.”, a declarat ministrul Sportului, Eduard Novák.

Ediția cu numărul 55 a Turului României se bucură de una dintre cele mai numeroase participări din istoria competiției – 24 de echipe profesioniste din 15 țări.

După conferința de presă, a avut loc prezentarea echipelor, în fața Catedralei Romano-Catolice.  

Programul zilei de marți și miercuri

MARȚI, 06.09.2022

Prolog, start – ora 17.00, finiș ora 19.30

Satu Mare, 2,1 km

Piața Libertății – Str. 1 Decembrie 1918 – Bd. Vasile Lucaciu – CFR Spital – Bd. Vasile Lucaciu – Bd. Traian – Bd. Vasile Lucaciu – Bd. Ion C. Brătianu

MIERCURI, 07.09.2022

Etapa 1, start – ora 12.00, finiș ora 17.30

Satu Mare – Bistrița Primărie, 204 km

Satu Mare – Hideaga – Mogoșești – Satulung – Arieșu de Pădure – Cătălina – Coaș – Rușor – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni – Suciu de Jos – Agrieșel – Târlișua – Spermezeu – Căianu Mic – Uriu – Beclean – Blăjenii de Jos – Bistrița

 Informații despre Turul României 2022 sunt disponibile pe www.turulromaniei.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente