Acasă Locale Nationale UE vrea să lupte împotriva virusului Zika

UE vrea să lupte împotriva virusului Zika

zika

Până în prezent sunt validate candidaturile a 30 de liberali la primăriile reședință de județ și 23 la președinția consiliilor județene.

Din grup fac parte specialiști în domeniile conceperii de vaccinuri și al bolilor infecțioase, a anunțat AEM într-un comunicat, avertizând asupra unei „extinderi a crizei în domeniul sănătății publice”, potrivit AFP.

„Agenția încurajează producătorii de medicamente să contacteze AEM în cazul în care desfășoară proiecte în acest domeniu. AEM este disponibilă de asemnea unor companii care preconizează că vor lucra la elaborarea unor vaccinuri experimentale și oferă consiliere științifică și în domeniul reglementării”, anunță Agenția într-un comunicat, potrivit Reuters.

O serie de societăți specializate în biotehnologie, dar și o serie de laboratoare, inclusiv Sanofi, s-au lansat într-o adevărată cursă vizând producerea unui vaccin.

Transmis – la fel ca dengue și chikungunya – de către țânțari din genul Aedes, extrem de răspândiți în zona dintre tropice, Zika – un virus susceptibil de antrenarea unor malformații congenitale – se propagă în mod rapid, potrivit Organizației Panamericane a Sănătății (PAHO).

Cercetătorii sunt relativ dezarmați în fața acestui virus, despre care se cunosc puține lucruri, ceea ce le complică sarcina.

O răspândire a virusului Zika în America Latină și Caraibe a coincis cu o creștere puternică a cazurilor de microcefalie la bebeluși – au capul sau creierul neobișnuit de mici, ceea ce poate conduce la deces sau dizabilitate.

Nicio dovadă științifică nu s-a descoperit, până în prezent, care să demonstreze că Zika provoacă microcefalia, însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că „suspectează puternic” o legătură în acest sens și a declarat Zika drept „o urgență în domeniul sănătății publice de amploare internațională”.

Deocamdată nu există vreun tratament sau vaccin împotriva virusului care, la cele mai multe persoane, provoacă simptome moderate.

- Advertisment -

Cele mai populare

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Românii din diaspora încep să voteze astăzi

Campania electorală pentru alegerile parlamentare, desfășurată în condiții excepționale din cauza pandemiei de coronavirus, mai mult în mediul online, a ajuns la...

Se redeschid sălile de fitness

Reamintim faptul că,de noaptea trecuta de, la ora 00,00, municipiul Satu Mare a iesit din carantina zonală instituită în data de 19...

Comentarii recente