Acasă Locale Internationale Un avion al unei companii asiatice, cu 58 de persoane la bord,...

Un avion al unei companii asiatice, cu 58 de persoane la bord, s-a prăbușit într-un râu

avion

Un avion al companiei TransAsia Airways, din Taiwan, cu 58 de persoane la bord, s-a prăbușit într-un râu, informează BBC. Cel puțin opt persoane au murit, în timp ce numeroase altele sunt rănite.

Avionul avea la bord 53 de pasageri și cinci membri ai echipajului. Dintre pasageri, 31 sunt turiști din China continentală, care cel mai probabil se întorceau acasă, întrucât multe persoane vin în Taiwan prin insulele Kinmen.

Avionul ATR-72 tocmai decolase de pe aeroportul Songshan din Taipei și se îndrepta către aeroportul din Kinmen, în largul coastei de sud-est a Chinei, a precizat Agenția de știri taiwaneză Central News Agency (CNA). Controlorii de trafic aerian au pierdut contacul cu avionul la ora locală 10.55 (04.55 ora României).

CNA a prezentat imagini cu un avion aproape scufundat în râul Keelung. Echipele de salvare sunt în jurul aeronavei, încercând să salveze cele aproximativ 30 de persoane blocate în interior.

Înregistrări video, realizate probabil din mașinile care treceau pe pod, arată cum avionul pierde rapid în altitudine deasupra unei zone locuite și se lovește cu aripa de pod, înainte de a se prăbuși în râu.

Potrivit presei locale, câteva persoane au fost salvate și trimise la un spital învecinat.

În iulie, 48 de persoane au murit după ce un avion aparținând TransAsia Airways s-a prăbușit în arhipelagul Penghu din Taiwan, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente