sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smUn crescător de bovine din Acâș a fost amendat de inspectorii DSVSA

Un crescător de bovine din Acâș a fost amendat de inspectorii DSVSA

În perioada 7 – 13 octombrie, inspectorii DSVSA au efectuat 95 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. În contextul evoluției la nivel internațional a gripei aviare înalt patogene, DSVSA Satu Mare a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol.

În urma acestor controale, au fost aplicate, 2 sancțiuni contravenționale, din care: o amendă contravențională în valoare de 1.200 lei aplicată unui crescător de animale din localitatea Acâș, pentru vânzarea a 6 capete bovine, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor în vigoare și un avertisment aplicat unui crescător particular de animale din localitatea Livada, pentru neanunțarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre apariția unor evenimente în gospodăriile populației și nedeclararea în termenul legal a produșilor nou obținuți prin fătare.

Totodată, în cursul acestei săptămâni au fost stinse 2 focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Pișcolt și Irina.

Mai evoluează la această dată, 1 focar de Pestă Porcină Africană, într-o exploatație non profesională în localitatea Ghirișa, precum și 1 caz de Encefalopatie Spongiformă Transmisibilă – Scrapie la Ovine într-o exploatație non profesională din localitatea Corund.

În anul 2022, din cei 4 mistreți găsiți morți, în Fondurile de Vânătoare – 1 este pozitiv, iar din cei 312 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare, 39 mistreți au fost pozitivi, iar 273 mistreți negativi, în urma examenelor specifice de laborator.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente