vineri, iulie 19, 2024
AcasăEconomico-socialLocale smUn elev din Satu Mare a fost eliminat din sala de examen

Un elev din Satu Mare a fost eliminat din sala de examen

Conform informaților portalsm, un elev din județul Satu Mare a fost eliminat de la Bacalaureatul de toamnă. Acesta a fost poftit să iasă din sala de examen.

Redăm, mai jos, comunicatul transmis de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare:

,,La probă scrisă E.c) a examenului național de bacalaureat din sesiunea august 2023 au fost prezenți 221 de candidați din totalul de 257 înscriși. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

, 16 august 2023, în cadrul probei E.a) a fost eliminat un candidat pentru tentativă de fraudă.

Afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august.

Precizăm că, începând cu această sesiune a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente