marți, mai 28, 2024
AcasăDivertismentUn motan candidează la alegerile locale din Mexic

Un motan candidează la alegerile locale din Mexic

8”V-ați săturat de șobolani? Votați o pisică!” Așa sună sloganul celui mai nou candidat înscris în alegerile locale din Mexic. Motanul Morris a intrat în cursa electorală pentru fotoliul de primar al unei localități din estul țării. Stăpânul său spune că un animal ar fi cel puțin la fel de eficient ca un politician. 

Morris are 10 luni, mănâncă și doarme cât e ziua de lungă. Pe scurt, este politicianul perfect, spune stăpânul lui. Sergio Chamorro este doar unul dintre milioanele de mexicani dezamăgiți și dezgustați de clasa politică. Pentru că în iulie se vor organiza alegeri locale, el și amicii lui s-au gândit să-l propună pe Morris drept candidat, ca alternativă la veșnicii pretendenți la fotoliul de primar. Motanul este deja foarte popular, are sediu de campanie, cont pe rețelele de socializare și susținători internaționali, inclusiv o altă pisică, tocmai din Alaska, primar onorific al unui sat.

Morris nu este singurul animal din cursa electorală. Un măgar pe nume Chon are mari șanse să devină președintele consiliului local al orașului Ciudad de Juarez. Mexicanii le reproșează politicienilor dezinteresul față de societate, corupția și lipsa de reacție atunci când vine vorba despre cele mai mari probleme ale lor: violența și traficul de droguri.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente