Acasă Locale Internationale Un nou virus şi-a făcut apariţia în China! HANTAVIRUS

Un nou virus şi-a făcut apariţia în China! HANTAVIRUS

Un bărbat din China a murit într-un autobuz din China în timp ce se ducea la muncă. Acesta a fost testat pozitiv cu un virus mai fatal decât COVID-19, care prezintă simptome similare, numit hantavirus.

Știrea morții a venit exact când statul a ridicat carantinele puse în aplicare pentru a face față noului coronavirus care își are originea în Wuhan. Ieri, Global Times a informat urmăritorii despre motivul morții bărbatului pe rețelele de socializare: „El a fost testat pozitiv pentru #hantavirus. Au fost testate alte 32 de persoane în autobuz.”

Incidentul a stârnit panică în China, cu #hantavirus în trend pe rețelele de socializare. Experții au asigurat publicul că acesta nu este un virus nou și se crede că se transmite la oameni în circumstanțe rare, spre deosebire de Covid-19, care a stârnit o pandemie.

Omul de știință suedez dr. Sumaiya Shaikh a postat pe Twitter: „#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea (râul Hantan). Se răspândește de la șobolan/ șoareci dacă oamenii ingerează lichidele din corp. Transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicați, decât dacă intenționați să mâncați șobolani.”

Deși hantavirusul este rar, acesta are o rată a decesului de 38% conform Centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC). Expunerea la urină, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente