Acasă Sport National Un român a debutat aseară în grupele Ligii Campionilor

Un român a debutat aseară în grupele Ligii Campionilor

Meciul dintre Juventus Torino și Dynamo Kiev a avut multe de oferit aseară, ca primă idee trebuie să notăm că a fost prima partidă din UCL arbitrată de o brigadă feminină, mai apoi antrenorul ucainienilor este nimeni altul decât Mircea Lucescu.

Dynamo Kiev a avut pe banca de rezerve un româm, însă surpriza vine din partea italienilor, care l-au selecționat pe fundașul român de doar 18 ani, Radu Drăgușin.

Acesta a debutat în sfârșit pentru prima echipa, după ce în presa din Italia se vehicula demult despre numele său. Drăgușin este abia al doilea fotbalist român care joacă pentru Juventus, după Adi Mutu, în perioada 2004-2006.

Internaționalul român U21 a intrat pe teren în minutul 69, la scorul de 3 la 0 pentru torinezi, în locul lui Merih Demiral, despre care s-a spus înaintea meciului că nu va juca fiind accidentat.

Forță, dezinvoltură și personalitate: acesta este Drăgușin, gigantul din România pe care Pirlo l-a promovat la prima echipă. Drăgușin a fost convocat duminică (n.r la meciul cu Lazio) la prima sa partidă de la echipa mare.

O parte a deciziei este legată de problemele de lot, însă și jucătorul are meritul său. Tot mai mulți tineri sunt șlefuiți în centrul de juniori, iar Drăgușin este ultimul talent catapultat în echipa mare„, se arată în materialul realizat de Gazzetta dello Sport.

Drăgușin se antrenează cu prima echipă a lui Juventus încă de la începutul acestui sezon. Internaționalul U21 a fost transferat de Juventus în vara anului 2018, acesta trecând pe la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.

Radu Drăgușin a fost singurul român care a jucat aseară în grupele Ligii Campionilor, asta după ce, ceilalți doi, Tudor Băluță (Dynamo Kiev) și Ștefan Radu (Lazio), au rămas pe banca de rezerve.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sprijin pentru participarea pentru prima dată la sistemele de calitate

Anunţă deschiderea apelului de selecţie nr. 2 pentru măsura 3.1 - Sprijin...

„Implementarea SDL în comunităţile marginalizate din teritoriul GAL Tövishát”

„Implementarea SDL în comunităţilemarginalizate din teritoriul GAL Tovishat”, Comunicat conferință lansare proiectAsociaţia Grup de Acţiune...

Cristiano Ronaldo admite că l-a depășit pe legendarul Pele la numărul golurilor înscrise

Cristiano Ronaldo a înscris duminică un hat-trick împotriva formației Cagliari, scor 3 la 1 pentru Juventus, reușind astfel...

Ce vreme îi așteaptă pe sătmăreni în perioada următoare

Vremea va rămâne închisă, cu șanse de precipitații, și în weekend și pe parcursul săptămânii viitoare. Temperaturile vor începe și ele să...

Comentarii recente