Acasă Sport National Un român a debutat aseară în grupele Ligii Campionilor

Un român a debutat aseară în grupele Ligii Campionilor

Meciul dintre Juventus Torino și Dynamo Kiev a avut multe de oferit aseară, ca primă idee trebuie să notăm că a fost prima partidă din UCL arbitrată de o brigadă feminină, mai apoi antrenorul ucainienilor este nimeni altul decât Mircea Lucescu.

Dynamo Kiev a avut pe banca de rezerve un româm, însă surpriza vine din partea italienilor, care l-au selecționat pe fundașul român de doar 18 ani, Radu Drăgușin.

Acesta a debutat în sfârșit pentru prima echipa, după ce în presa din Italia se vehicula demult despre numele său. Drăgușin este abia al doilea fotbalist român care joacă pentru Juventus, după Adi Mutu, în perioada 2004-2006.

Internaționalul român U21 a intrat pe teren în minutul 69, la scorul de 3 la 0 pentru torinezi, în locul lui Merih Demiral, despre care s-a spus înaintea meciului că nu va juca fiind accidentat.

Forță, dezinvoltură și personalitate: acesta este Drăgușin, gigantul din România pe care Pirlo l-a promovat la prima echipă. Drăgușin a fost convocat duminică (n.r la meciul cu Lazio) la prima sa partidă de la echipa mare.

O parte a deciziei este legată de problemele de lot, însă și jucătorul are meritul său. Tot mai mulți tineri sunt șlefuiți în centrul de juniori, iar Drăgușin este ultimul talent catapultat în echipa mare„, se arată în materialul realizat de Gazzetta dello Sport.

Drăgușin se antrenează cu prima echipă a lui Juventus încă de la începutul acestui sezon. Internaționalul U21 a fost transferat de Juventus în vara anului 2018, acesta trecând pe la echipele U17, U19 și U23 ale torinezilor.

Radu Drăgușin a fost singurul român care a jucat aseară în grupele Ligii Campionilor, asta după ce, ceilalți doi, Tudor Băluță (Dynamo Kiev) și Ștefan Radu (Lazio), au rămas pe banca de rezerve.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente