duminică, decembrie 10, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smUn tânăr din sistemul de protecție s-a trezit cu înmânarea unei adeverințe...

Un tânăr din sistemul de protecție s-a trezit cu înmânarea unei adeverințe și a unui raport, privind părăsirea sistemului de protecție socială, astfel acesta a ajuns pe stradă.

Potrivit informațiilor transmise de Asociația ,,Eliezer”, cea care se ocupă de tinerii ieșiți din sistemul de protecție, marți, 2 august 2023, un tânăr din sistem s-a trezit cu înmânarea unei adeverințe și a unui raport, privind părăsirea sistemului de protecție socială, astfel acesta a ajuns pe stradă.

,,La ora 18:00, tânărul a contactat Asociația ,,Eliezer”, prin reprezentantul Anton Varga, cerându-i un loc unde să doarmă și să fie sprijinit. E inadmisibil ca Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului să își bată joc de acești copii.

E important de menționat faptul că n-a existat o pregătire a tânărului, privind părăsirea centrului, pentru că legea prevede aceste lucruri. Nu a existat niciun fel de informare, doar s-a trezist scos din sistem. Iată, încă un caz de tânăr eșuat al sistemului și asta doar din cauza unei conduceri locale defectoase.

Norocul acestuia a fost că avea contactul nostru și am reușit să-l cazăm, altminteri, nu mai era mult să ajungeam să auzim iar de cazuri de sinucidere.
,,Tu ești liber să faci ce vrei, nu mai aparții de noi!”, acestea au fost cuvintele responsabilului de caz, care fără milă i-a prezentat situția, fără măcar să găsească o soluție, tânărul menționând că n-are unde să plece, deoarece n-are familie.
Vă asigurăm că-l vom ajuta și-l vom integra în societate. Dumnezeu să facă dreptate, iar cei ce-și bat joc de acești copii să plătească.” – text preluat de pe site-ul Asociației.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente