sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăLocaleUnitatea Primiri Urgențe va fi modernizată, extinsă și dotată cu aparatură de...

Unitatea Primiri Urgențe va fi modernizată, extinsă și dotată cu aparatură de ultimă generație

Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare va fi modernizată, extinsă și dotată cu aparatură de ultimă generație. Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, a semnat vineri, 30 septembrie 2022, contractul de execuție cu reprezentantul firmei F HAUS SRL.

Lucrările vor începe imediat după predarea amplasamntului care va avea loc în cursul săptămânii viitoare. În tot acest timp activitatea în Unitatea Primiri Urgențe nu va fi afectată. La finalul acestor lucrări pacienții și personalul medical va avea parte de spații generoase și moderne pentru diagnosticare și tratament, circuite medicale funcționale și aparatură de diagnosticare modernă.

Vorbim de câteva sute de metri pătrați în plus, inclusiv linia de primire pediatrie va avea o suprafață mult mai mare. Tot pe partea pediatrică se vor aloca paturi suplimentare de terapie intensivă.

UPU se extinde inclusiv la etaj. De asemenea vor fi rezolvate inclusiv problemele de infiltrații de la subsol. Un alt aspect foarte important mai ales în contextul pandemic, este posibilitatea de separare a persoanelor septice de cele aspetice.

“Consider că este foarte important ca pacienții sătmăreni care apelează la servicii medicale de urgență să fie tratați în condiții corespunzătoare. Prin acest proiect vom revigora medicina de urgență, astfel încât prin noile dotări puse la dispoziția cadrelor medicale să contribuim în mod direct la salvarea a numeroase vieți omenești”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare

Durata de execuție este de 9 luni, iar valoarea lucrărilor este de 7.625.052 de lei, fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Mai multe detalii: https://bit.ly/3BZ6ibh

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente