29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăsusUSL discută despre convocarea alegerilor parlamentare cel târziu la începutul lui noiembrie

USL discută despre convocarea alegerilor parlamentare cel târziu la începutul lui noiembrie

Liderii USL au discutat despre convocarea alegerilor parlamentare parțiale pentru cinci din cele șapte mandate vacante, care să aibă loc cel târziu la începutul lunii noiembrie, subiectul urmând să fie tranșat la prima ședință a Uniunii.

PNL a invocat în mai multe rânduri, în ședințele USL, necesitatea organizării alegerilor parțiale pentru mandatele vacante, dar o decizie a fost amânată de social-democrați.

Potrivit surselor din USL, liderii Uniunii urmează să tranșeze acest subiect în prima ședință a alianței, având în vedere faptul că vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat ca odată cu alegerile parțiale pentru parlamentare să aibă loc și alegerile locale parțiale pentru o serie de localități.

Miza liberalilor privește faptul că pentru trei din cele cinci mandate pentru care trebuie să se organizeze alegeri nominalizările vor aparține PNL.crin-antonescu

Astfel, liberalii ar urma să propună candidați pentru colegiile eliberate în Hunedoara, de Dan Radu Rușanu, în Ilfov, de Eduard Hellvig și în Satu Mare, de Ovidiu Silaghi.

De asemenea, PC va propune candidatul din partea USL în colegiul eliberat de Dan Voiculescu, în București.

În total, la nivelul celor două Camere ale Parlamentului sunt vacante șapte mandate de deputați și senatori, însă în cazul colegiilor în care au fost aleși George Becali și Olosz Gergely au fost aleși câte doi parlamentari pentru același colegiu. Potrivit modificărilor aduse Statutului parlamentarilor, în aceste cazuri nu mai pot fi organizate alegeri parțiale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente