marți, ianuarie 31, 2023
AcasăEconomico-socialSocialVal de concedieri la o cunoscută fabrică din Satu Mare

Val de concedieri la o cunoscută fabrică din Satu Mare

Compania Electrolux, cel mai mare producător de electrocansice din Europa urmează să facă concedieri masive în toate fabricile pe care le deține la nivel mondial, scriu jurnaliștii de la Profit.ro.

Conducerea Electrolux a anunțat în cursul lunii trecute planuri de reducere a costurilor și a avertizat că profitul său va scădea din cauza inflației ridicate și a încrederii scăzute a consumatorilor, aceste două fapte ducând la o cerere tot mai scăzută pentru electrocasnicele pe care compania le produce.

”Programul, care începe imediat, se va concentra pe reducerea costurilor variabile, cu o atenție deosebită dată eliminării ineficiențelor de cost în lanțul nostru de aprovizionare și producție”, a transmis compania.

Potrivit sursei menționate, acțiunile Electrolux au scăzut cu 42% în acest an. În România, cifra de afaceri înregistrată de Electrolux anul trecut a fost de 1,08 miliarde de lei, în urcare cu 29,4% față de 2020, iar profitul net a avansat cu 8%, la 21,49 milioane de lei.

Elextrolux este o companie fondată în Stockholm în urmă cu peste 100 de ani. Grupul suedez a preluat în 1997 fosta fabrică Samus din Satu Mare, cunoscută pentru producția de aragaz. România se situează printre primele 10 piețe ca mărime din Europa de Est (inclusiv Rusia și Turcia) în funcție de vânzări pentru Electrolux.

Sursa: Profit.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente