Acasă Divertisment VALEA VERDE-STRAINI CARE IUBESC ROMANIA

VALEA VERDE-STRAINI CARE IUBESC ROMANIA

Reprezentanţii patronatului le recomandă tuturor turiştilor români, să rămână în ţară vara aceasta şi anul acesta, România fiind cea mai sigură destinaţie pentru ei, şi să aleagă structuri de cazare clasificate, indiferent dacă acestea sunt mici, precum pensiunile, sau hoteluri mari, acestea fiind verificate de direcţiile de sănătate publică şi sanitar-veterinară cel puţin o dată sau de câteva ori pe sezon ,asadar sa facem ascultare cum s-ar zice , asta este una faina si poate asa vom ajunge sa ne indragim mai tare tara.

Vorbeam recent cu cineva care îmi spunea că, din punctul său de vedere, vacanţa perfectă include cât mai multe peisaje de poveste, localităţi pitoreşti cu străzi înguste şi restaurante cochete cu poveşti culinare memorabile. Şi tot acest cineva afirma că, atunci când nu hoinăreşte prin Alsacia şi Champagne sau în zona de nord a Italiei, prin Dolomiţi, îi place să-şi petreacă weekendurile în Transilvania. Aici voiam de fapt să ajung.

În inima României , aproape de Sighişoara (la 30 de kilometri) şi de Târgu Mureş (la 45 de kilometri), se găseşte complexul turistic Valea Verde, o poveste cu un uşor iz italienesc, începută şi întreţinută de un cuplu de germani care s-au îndrăgostit iremediabil de Transilvania.

Jonas Schäfer, este de profesie inginer de sunet şi a lucrat ca antreprenor şi consultant în industria media din Germania, ghidând în cariera lui mai mulţi artişti pop şi compozitori, unii dintre ei recompensaţi cu premii. Ulrike Schäfer, a studiat asistenţă socială şi politică în Germania, apoi a lucrat, vreme de mai mulţi ani, ca asistentă medicală, fiind de asemenea activă în diverse mişcări naţionale germane legate de domeniul politic.

În 2003, s-au văzut, s-au plăcut, iar un an mai târziu, iubirii dintre ei li s-a adăugat o altă dragoste comună – cea pentru Transilvania, unde au ales să se mute definitiv în 2004. Nu a fost nevoie decât de câţiva ani şi de ceva spirit antreprenorial pentru ca pasiunea să capete valenţe de business.

Conceptul a fost lansat în anii ’80, pentru a da un suflu nou comunităţilor abandonate şi riscând să fie uitate. Este, practic, o altă formă de speranţă pe care investitorii o redau oamenilor din astfel de zone.

Jonas şi Ulrike Schäfer aveau, în momentul în care au decis să se implice în viaţa turistică rurală transilvăneană, o fundaţie cu scop educaţional, pentru copiii români, dar şi germani, în satul Cund din judeţul Mureş, acolo unde se află astăzi complexul Valea Verde.

În 2005, cei doi cetăţeni adoptaţi de România şi adăpostiţi la sânul Transilvanei au început să cumpere ferme vechi, aproape de a fi una cu pământul, să le recondiţioneze şi să le dea o altă înfăţişare, având ca mână de lucru comunitatea locală. Când proprietăţile au fost gata renovate şi purtau amprenta ideilor celor doi investitori, au fost scoase treptat spre închiriere vizitatorilor care veneau să cunoască împrejurimile.

Satul Cund este încununarea de la capătul unui drum şerpuit printr-o pădure bătrână şi se prezintă prin casele lui colorate, de inspiraţie saxonă.

Valea Verde este astfel un soi de ambasador al tradiţiilor şi al istoriei locale, numele ales de cei doi germani fiind, practic, un omagiu adus zonelor Transilvaniei.  “Deoarece am văzut o cerere mare în vederea deschiderii unui restaurant, am decis să construim un mic han de ţară şi am pregătit şase persoane la Târgu Mureş, în domeniul HoReCa. Am deschis în 2007 uşile restaurantului şi am continuat să facem mai multe camere.“

În total, investiţia a ajuns la 580.000 de euro în ultimii 15 ani. În „meniu“ şi-au făcut loc, treptat, şi alte activităţi care să completeze o experienţă veritabilă în Cund, de la călărie, la înot într-un lac din apropiere, la ateliere de meşteşuguri şi artizanat, căţărări, ciclism sau tras cu arcul.

„Astăzi, avem 29 de angajaţi perma­nenţi, putem găzdui 68 de oaspeţi, iar din 2013 am atras doi acţionari minoritari, Dragoş Anastasiu (proprietarul reţelei de agenţii de turism Eurolines – n. red.) şi antreprenoarea Hilde Brandl“, spune Jonas Schäfer. O noapte de cazare la Valea Verde porneşte de la 75-110 euro pentru un apartament şi de la 90-150 de euro pentru o casă de vacanţă. Anual, aproximativ 8.000 de oaspeţi vin să-şi clătească ochii, să-şi îndulcească inima şi să-şi răsfeţe apetitul pentru mâncarea gătită cu dragoste în Valea Verde Resort.

Ospitalitatea se transmite din generaţie în generaţie, dar şi din popor în popor, se pare, mai ales, că, anul acesta, Jonas Schäfer a fost distins cu o bonetă în cadrul jurizării realizate de oficialii Gault Millau, care au intrat oficial pe piaţa locală în 2018 cu un prim ghid al celor mai bine cotate. Deşi nu avea nicio legătură cu România, a simţit o atracţie specială pentru Cund, pe care, se pare, a transmis-o ereditar mai departe.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente