Acasă Sanatate Vasile Vlașin revine la Satu Mare cu un nou curs de prim...

Vasile Vlașin revine la Satu Mare cu un nou curs de prim ajutor

În anul 2015 familia Vlașin din Baia Mare își pierdea copilașul de numai doi anișori. Luca se înecase cu mâncare și cu toate că a ajuns în timp util la spital, medicii nu dispuneau de echipamentul necesar pentru a-i elibera căile respiratorii. Lipsa video-bronhoscopului a dus la o suferință chinuitoare, Luca fiind 49 de zile în comă înainte de a se înălța la cer.

Durerea pricinuită de moartea copilașului lor drag nu a rămas fără ecou. Familia Vlașin nu doar că a dotat spitalul respectiv cu un video-bronhoscop, ci a pornit într-o campanie menită să schimbe vieți și chiar sisteme. Din durerea nemărginită a unei familii, au fost dotate spitale cu echipamente salvatoare.

Mai mult decât atât, Vasile Vlașin a început să organizeze cursuri de prim ajutor, gratuite, care pot face diferența în situația unui înec ori a unui stop cardio-respirator. Tatăl lui Luca a colindat țara în lung și-n lat și a învățat părinții, pe adulți deopotrivă, cum să intervină dacă copilul lor sau orice altă persoană se îneacă, ori face un stop cardio-respirator.

În 15 iulie 2021, Vasile Vlașin revine la Satu Mare cu un nou curs de resuscitare și defibrilare. Se vor organiza două grupe, una de dimineață de la ora 10:00, iar una după amiază, de la ora 17:00, iar locurile sunt limitate. Cursul durează 4 ore, este susținut de Vasile Vlașin, fondator al Asociației Parinti Salvatori – Lifesaving Parents și membru al Consiliului European de Resuscitare.

Cursul este structurat în trei module:

  • modul #teoretic – Suport Vital de Bază (ediția 2021, Consiliul European de Resuscitare);
  • modul #emoțional – gestionarea reacțiilor psiho-emoționale, având în vedere că cel mai important moment al unei intervenții este depășirea șocului emoțional
  • modul #practic – se exersează cu 10 manechine diferite (adulți, copii, sugari), veste de exercițiu, defibrilator automat, simulator de victimă etc.

Înscrierile se fac în cadru online, după cum urmează:

15 iulie, ora 10:00, aici:

https://parintisalvatori.ro/cursul…/satu-mare-1000/ 

️ 15 iulie, ora 17:00, aici:
https://parintisalvatori.ro/cursul…/satu-mare-1700/

Cursul, în valoare de 350 RON/persoană, este oferit fără taxă, în memoria lui #Lucaiubit, însă participanții sunt invitați să facă o donație pentru a susține costurile organizării. Cursul va fi organizat în zona de food court de la Auchan, nu se percepe chirie pentru spațiul pus la dispoziție, însă participanții sunt invitați să facă o consumație minimă la oricare din standurile din complexul Aushopping.

Locurile sunt disponibile în limita a 30 de persoane dar organizatorii anunță că în cazul unui interes mare, se va organiza o nouă sesiune.

Mai multe detalii despre cursul Părinți Salvatori, aici:
https://parintisalvatori.ro/cursul-parinti-salvatori/ 

Sursa Foto: ZiarMM

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente