joi, februarie 29, 2024
AcasăSportLocalVictor Cernea: O schimbare de nume nu poate rezolva greșelile conducerii Olimpiei,...

Victor Cernea: O schimbare de nume nu poate rezolva greșelile conducerii Olimpiei, când acea echipă glorioasă a intrat în faliment

În cadrul ședinței Consiliului Local de joi, 29 septembrie 2022, a fost aprobat proiectul privind schimbarea denumirii Clubului Sportiv Municipal Satu Mare în ,,Club Sportiv Municipal Olimpia Satu Mare”.

Înainte de votul consilierilor prezenți, proiectul a stârnit discuții care au dus la replici tăioase între primar și câtiva consilieri municipali. Primul care a luat cuvântul a fost Florin Fabian, managerul echipei de fotbal CSM Olimpia Satu Mare, cel care a avut inițiativa schimbării.

Înițiativa îmi aparține, iar Olimpia Satu Mare nu poate fi în altă parte decât la Primărie. Am dorit refacerea Olimpiei, care de câțiva ani nu mai există. Mi-aș dori foarte mult ca opinia publică să înțeleagă că nu sunt împotriva nimănui, chiar dacă în spațiul public au apărut tot felul de controverse. Respect toți suporterii din fotbalul sătmărean și cred că Olimpia trebuie să fie la Primărie”, a spus printre altele Florin Fabian.

City Managerul Csaba Maskulik a precizat că nu doar echipa de fotbal din cadrul CSM preia numele Olimpia, ci întreg clubul cu toate sporturile. Totodată, a afirmat că nu ar trebuie să existe probleme de legalitate având în vedere că la OSIM numele Olimpia este înregistrat de nouă ori.

Prin acest proiect se dorește schimbarea denumirii întregului club, nu doar a echipei de fotbal, a nu se încurca borcanele. În spațiul public au apărut tot felul de amenințări și probleme de legalitate. Nu văd unde este problema? La OSIM sunt 9 înregistrări sub numele mărcii Olimpia. Nimeni nu are dreptul exclusiv să dețină numele Olimpia sau Satu Mare. În legătură cu acuzațiile că noi am desființat Olimpia, lucrurile sunt mult mai complexe. Consider că această denumire nouă este binevenită și vom susține toate sporturile de la club.”

Pe lângă intervenția din timpul ședinței, consilierul liberal, Victor Cernea, a ținut să transmistă sătmărenilor că o schimbare de nume nu rezolvă falimentul clubului fnion al județului Satu Mare.

În cadrul ședinței de consiliu local de azi voiam să văd un proiect amplu, care să reorganizeze sportul sătmărean și CSM Satu Mare. Din păcate am văzut doar o propunere simplă de schimbare de denumire.

Din păcate, actualul primar, crede că printr-o schimbare de denumire, se pot rezolva greșelile conducerii Olimpiei, furturile și dezamăgirile sătmărenilor, când acea echipă glorioasă, care a marcat atât de puternic istoria orașului, a intrat în faliment. Nu, domnule primar! O schimbare de denumire nu reprezintă nicio soluție! Olimpia suntem noi, sătmărenii care credem în viitorul sportului sătmărean și care vedem același management și obiective neserioase la CSM Satu Mare, ca la fostul Olimpia!

Fără obiective clare pentru a sprijini sporturile de masă și fără asigurarea pepinierelor de juniori, nu vom reuși niciodată să repunem Satu Mare pe harta sportului din România!”, este de părere consilierul municipal Victor Cernea.

Proiectul a trecut cu 15 voturi ”pentru”, 5 ”împotrivă”, trei consilieri fiind abesenți de la ședință.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente