duminică, mai 26, 2024
AcasăSportNationalVictor Hănescu, victorie după un nou abandon

Victor Hănescu, victorie după un nou abandon

TENNIS-ATP-SUINorocul se ține scai de singurul jucător român de tenis aflat pe tabloul principal la Roland Garros.
Victor Hănescu s-a calificat în turul trei la turneul de Grand Slam de pe zgura pariziană. Jucătorul român în vârstă de 31 de ani a trecut azi de rusul Dimitri Tursunov, care a abandonat în setul secund. 

Hănescu a câștigat și meciul din primul tur prin abandon. Atunci, cel care s-a retras a fost australianul Bernard Tomic. Azi, la Paris, Hănescu a început bine meciul cu jucătorul din Rusia, impunându-se în primul set cu scorul de 6-4. În manșa secundă, cei doi jucători au mers cap la cap, însă ploaia a oprit partida.

Cei doi jucători nu s-au mai întors pe teren, Tursunov declarând forfait. Victoria de azi îi aduce lui Hănescu un cec de 60.000 de euro, care se poate transforma într-un cu valoarea de 100.000 de euro dacă bucureșteanul câștigă partida următoare, cea cu neamțul Philipp Kohlschreiber, al 19-lea jucător al lumii.

Și Kohlschrieber a avut noroc azi, el calificându-se direct în turul trei, după ce adversarul său, taiwanezul Lu Yen-hsun a abandonat. Dacă îl va învinge pe german, Hănescu ar putea da piept, în optimile de finală, cu liderul mondial, sârbul Novak Djokovici. Acesta mai are însă de trecut două tururi până a ajunge între cei mai buni 16 jucători la Roland Garros, urmând să joace împotriva argentinianului Guido Pella și a bulgarului Grigor Dimitrov.

Cel mai bun rezultat din carieră pentru Victor Hănescu la Paris este sfertul de finală atins în 2005, aceasta fiind și cea mai lungă participare a sa într-un turneu de Grand Slam.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente