Acasă Sport National Victor Hănescu, victorie după un nou abandon

Victor Hănescu, victorie după un nou abandon

TENNIS-ATP-SUINorocul se ține scai de singurul jucător român de tenis aflat pe tabloul principal la Roland Garros.
Victor Hănescu s-a calificat în turul trei la turneul de Grand Slam de pe zgura pariziană. Jucătorul român în vârstă de 31 de ani a trecut azi de rusul Dimitri Tursunov, care a abandonat în setul secund. 

Hănescu a câștigat și meciul din primul tur prin abandon. Atunci, cel care s-a retras a fost australianul Bernard Tomic. Azi, la Paris, Hănescu a început bine meciul cu jucătorul din Rusia, impunându-se în primul set cu scorul de 6-4. În manșa secundă, cei doi jucători au mers cap la cap, însă ploaia a oprit partida.

Cei doi jucători nu s-au mai întors pe teren, Tursunov declarând forfait. Victoria de azi îi aduce lui Hănescu un cec de 60.000 de euro, care se poate transforma într-un cu valoarea de 100.000 de euro dacă bucureșteanul câștigă partida următoare, cea cu neamțul Philipp Kohlschreiber, al 19-lea jucător al lumii.

Și Kohlschrieber a avut noroc azi, el calificându-se direct în turul trei, după ce adversarul său, taiwanezul Lu Yen-hsun a abandonat. Dacă îl va învinge pe german, Hănescu ar putea da piept, în optimile de finală, cu liderul mondial, sârbul Novak Djokovici. Acesta mai are însă de trecut două tururi până a ajunge între cei mai buni 16 jucători la Roland Garros, urmând să joace împotriva argentinianului Guido Pella și a bulgarului Grigor Dimitrov.

Cel mai bun rezultat din carieră pentru Victor Hănescu la Paris este sfertul de finală atins în 2005, aceasta fiind și cea mai lungă participare a sa într-un turneu de Grand Slam.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente