Acasă Sport National Victor Hănescu, victorie după un nou abandon

Victor Hănescu, victorie după un nou abandon

TENNIS-ATP-SUINorocul se ține scai de singurul jucător român de tenis aflat pe tabloul principal la Roland Garros.
Victor Hănescu s-a calificat în turul trei la turneul de Grand Slam de pe zgura pariziană. Jucătorul român în vârstă de 31 de ani a trecut azi de rusul Dimitri Tursunov, care a abandonat în setul secund. 

Hănescu a câștigat și meciul din primul tur prin abandon. Atunci, cel care s-a retras a fost australianul Bernard Tomic. Azi, la Paris, Hănescu a început bine meciul cu jucătorul din Rusia, impunându-se în primul set cu scorul de 6-4. În manșa secundă, cei doi jucători au mers cap la cap, însă ploaia a oprit partida.

Cei doi jucători nu s-au mai întors pe teren, Tursunov declarând forfait. Victoria de azi îi aduce lui Hănescu un cec de 60.000 de euro, care se poate transforma într-un cu valoarea de 100.000 de euro dacă bucureșteanul câștigă partida următoare, cea cu neamțul Philipp Kohlschreiber, al 19-lea jucător al lumii.

Și Kohlschrieber a avut noroc azi, el calificându-se direct în turul trei, după ce adversarul său, taiwanezul Lu Yen-hsun a abandonat. Dacă îl va învinge pe german, Hănescu ar putea da piept, în optimile de finală, cu liderul mondial, sârbul Novak Djokovici. Acesta mai are însă de trecut două tururi până a ajunge între cei mai buni 16 jucători la Roland Garros, urmând să joace împotriva argentinianului Guido Pella și a bulgarului Grigor Dimitrov.

Cel mai bun rezultat din carieră pentru Victor Hănescu la Paris este sfertul de finală atins în 2005, aceasta fiind și cea mai lungă participare a sa într-un turneu de Grand Slam.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente