marți, mai 21, 2024
AcasăLocaleAcțiunile de protest ale elevilor au avut succes. Au fost deblocate parțial...

Acțiunile de protest ale elevilor au avut succes. Au fost deblocate parțial sumele restante la decontarea transporturile

Antet_CJEMS_CJECTConsiliul Județean al Elevilor Mureș și Consiliul Județean al Elevilor Constanța doresc să își exprime aprecierea față de deblocarea parțială a sumelor restante la decontarea transportului elevilor de către Ministerul Educației Naționale și Ministerul de Finanțe. În condiția în care ambele consilii ale elevilor au intrat în grevă japoneză pentru exprimarea protestului împotriva nedecontării abonamentelor pentru elevii navetiști, acest demers este cu atât mai mult binevenit întrucât rezolvă parțial problema stringentă a deconturilor pentru elevii navetiști.

Consiliul Județean al Elevilor Mureș și Consiliul Județean al Elevilor Constanța se află încă în expectativă în legătură cu deblocarea ultimei părți din banii datorați elevilor. Sperăm ca restul de aproximativ 40% din sumă să fie deblocat cât se poate de repede; pentru a preveni apariția unor astfel de situații și în anul școlar următor, ne manifestăm dorința de dialog cu Ministerul Educației Naționale pentru a conlucra la stabilirea unor măsuri benefice pentru elevii pe care îi reprezentăm.

”Suntem cu atât mai bucuroși cu cât această problemă a fost rezolvată și în urma acțiunilor desfășurate de noi (greva japoneză), lucru care ne întărește convingerea că elevii pot reprezenta o adevărată voce în societatea noastră. Apreciem și disponibilitatea de dialog a Ministerului Educației Naționale concretizată în videoconferința avută.” a declarat Răzvan Azamfirei, președintele Consiliului Județean al Elevilor Mureș.

”Mă declar parțial mulțumit de faptul că Ministerul Educației a alocat o parte din suma datorată elevilor. Este important ca și restul sumei să ajungă la elevi după ce au trebuit să îndure 8 luni de incertitudine. Se pare că acțiunile organizate în județele Mureș, Constanța și Covasna au adus în atenția opiniei publice situația și guvernanții și-au asumat în final o decizie.” a declarat Alexandru Bajdechi, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente