miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareViolonistul Rudolf Fatyol a fost colaborator al Securității

Violonistul Rudolf Fatyol a fost colaborator al Securității

Rudolf-Fatyol-1

Directorul Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu Mare, violonistul Rudolf Fatyol, a fost declarat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) a României, colaborator al Securității. Sentința ÎCCJ este irevocabilă.

Prin decizia nr. 1.483 dată marți, 31 martie, ÎCCJ admite recursul formulat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) și spune că Fatyol a fost colaborator al acelei instituții.

„Decizia nr. 1483/31.03.2015. Admite recursul declarat de reclamantul Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității împotriva sentinței nr. 407 din 7 februarie 2014 a Curții de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal. Modifică sentința recurată, în sensul că admite acțiunea formulată de reclamantul Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Constată existența calitatății de colaborator al Securității în ceea ce îl privește pe pârâtul Fatyol Rudolf Ștefan, fiul lui Rudolf Elmer și Elisabeta, născut la data de 02.05.1957 în Carei, jud. Satu Mare, domiciliat în mun. Satu Mare, b-dul. Traian, nr. 7, bloc 1, ap. 3, jud. Satu Mare. Irevocabilă. Pronunțată, în ședință publică, astăzi 31 martie 2015”, se arată în soluția data de ÎCCJ a României.

Rudolf Fatyol a fost declarat colaborator al Securității în 2011, dar acesta a atacat în instanță hotărârea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente