Acasă Locale Stiri Satu Mare Vreme caniculară în acest sfârșit de săptămână

Vreme caniculară în acest sfârșit de săptămână

canicula

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară după-amiaza în vest și în sud, iar disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în Banat, Crișana, Oltenia și sud-vestul Munteniei. Indicele temperatură-umezeală ITU va atinge și depăși local pragul critic de 80 de unități, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în partea a doua a zilei în zona de munte unde cu totul izolat vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 38 de grade, iar cele minime între 10…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25…26 de grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREȘTI

Sâmbătă, vremea va fi caniculară după-amiaza, când temperatura aerului va urca până la 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

ÎN ȚARĂ

Duminică, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara, astfel că temperaturile maxime vor depăși frecvent 35…36 de grade și local se vor atinge valori de 37…38 de grade, pornind de la 27…29 de grade pe litoral. Disconfortul termic va fi accentuat, astfel că indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zonele montane, iar spre seară și noaptea în nord și nord-vest unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime se vor încadra între 11…12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 26…27 de grade în Dealurile de Vest.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente