joi, februarie 9, 2023
AcasăLocaleNationaleVremea se răcește la sfârșit de săptămână

Vremea se răcește la sfârșit de săptămână

vremea

Sâmbătă, temperaturile vor continua să scadă în cea mai mare parte a țării. Valorile diurne vor fi mai mici decât mediile climatologice în sud și în est, în timp ce în restul teritoriului ele se vor menține apropiate de normalul perioadei, chiar ușor mai ridicate în nord-vest, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Temperaturile maxime se vor situa între 8…9 grade în Moldova și în depresiuni și 15…17 grade în Maramureș și nordul Crișanei. Noaptea va fi rece în toate regiunile, cu minime preponderent negative, cu valori de la -12 grade în estul Transilvaniei, până la 6…7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări în extremitatea sudică a teritoriului. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum și în zona montană, apoi va slăbi în intensitate. Dimineața și noaptea local se va semnala brumă și pe arii restrânse va fi ceață.

LA BUCUREȘTI

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă.

DUMINICĂ

ÎN ȚARĂ

În jumătatea de sud a țării vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal la această dată. În restul teritoriului, valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor climatologice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 16 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5…7 grade în Dealurile de Vest și pe litoral. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea unele intensificări în Dobrogea și în sudul Banatului. Local, dimineața și noaptea, se va semnala brumă, mai ales în estul, sudul și centrul țării, iar pe arii restrânse va fi ceață.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente