marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareZeci de jandarmi la datorie la "Festivalul Căpșunelui"

Zeci de jandarmi la datorie la „Festivalul Căpșunelui”

Misiunile de asigurare a ordinii publice la nivelul județului, dar și a municipiului Satu Mare din acest sfârșit de săptămână presupun angrenarea unui efectiv de peste 130 de jandarmi.

Astfel, jandarmii sătmăreni vor asigura măsuri specifice la Festivalul Căpșunelui de la Halmeu, la manifestările organizate în zona lacului de la Mujdeni, dar și la cele organizate la Petrești și Căpleni.

Totodată, efective ale unității vor fi prezente la manifestările organizate cu ocazia hramului bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Satu Mare.

Competițiile sportive din acest sfârșit de săptămână, vor beneficia de măsuri specifice asigurate de către jandarmii sătmăreni, care vor fi prezenți la meciul de fotbal dintre LPS Satu Mare și Viitorul Constanța, și la meciul de handbal dintre CSM Satu Mare și CSM Făgăraș.

Cu acest prilej, Jandarmeria recomandă cetățenilor să fie atenți la bunurile și obiectele personale (genți, poșete, bagaje etc.), să își asigure încuietorile portierelor la autoturisme, să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenția persoanelor cu intenții dubioase și sfătuiește cetățenii care vor participa la aceste manifestări:

-să respecte regulile stabilite de organizatori;
-să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant și declanșator al multor fapte de natură contravențională sau penală;
-să nu depășească limitele decenței socio-morale în manifestările comportamentale;
-să acorde sprijin forțelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menținere a ordinii publice;
-să țină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancționate de lege.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente