joi, mai 30, 2024
AcasăsusZelenski la un pas de asasinare

Zelenski la un pas de asasinare

Un complot de asasinare asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski orchestrat de FSB a fost „dejucat”, anunțată Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Acesta a afirmat pe Telegram că doi colonei din propriul serviciu de contrainformații care ar fi „scurs” informații către Rusia au fost reținuți.

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU)  spune că a prins mai mulți agenți ruși din cadrul serviciului de protecție de stat al Ucrainei care complotau pentru asasinarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și a altor înalți oficiali guvernamentali, potrivit Reuters.

Anchetatorii SBU ar fi descoperit un complot elaborat pentru a urmări îndeaproape persoanele țintă înainte de a le viza cu un „atac cu rachete”, a relatat Daily Mail.

„Apoi urmau să atace cu o dronă persoanele care ar mai fi rămas în zona afectată”, a afirmat SBU, fără a furniza dovezi.

„După aceea, rușii plănuiau să țintească cu o altă rachetă, inclusiv pentru a distruge urmele folosirii dronei”, a susținut SBU.

SBU a afirmat că Rusia intenționa să-i „elimine” pe șeful serviciilor ucrainene de securitate, Vasil Maliuk, precum și pe „alți oficiali de rang înalt”.

Aceștia afirmă că au dejucat un complot de asasinare a lui Kiril Budanov, un jucător cheie în cadrul serviciilor secrete militare ucrainene, „înainte de Paște”.

Unul dintre colonei s-a ocupat personal de aprovizionarea cu drone FPV, rachete RPG-7 și mine antipersonal MON-90 destinate atacului, a afirmat SBU.

Serviciile secrete ucrainene au afirmat că au documentat „treptat” desfășurarea complotului și au reținut actorii despre care se crede că sunt implicați înainte ca aceștia să poată dezlănțui teroarea.

Zelenski s-ar fi confruntat cu mai multe atentate la viața sa de când Rusia a început invazia pe o scară mai largă a Ucrainei în februarie 2022.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente