vineri, mai 31, 2024
AcasăLocaleStiri Satu Mare„Zilele Orașului” Satu Mare - o reușită deplină

„Zilele Orașului” Satu Mare – o reușită deplină

Concerte incendiare pe scenele sătmărene

Pentru prima dată, la Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor, alături de invitați din orașele înfrățile au deschis a XXI-a ediție a „Zilelor Orașului” Satu Mare.
„Pentru mine este prima ediție a Zilelor Orașului, din postura de primar. În acest an am promis că vom organiza o sărbătoare ”Altfel”, că vom reaprinde spiritul Zilelor Orașului care a existat în urmă cu 20 de ani, atunci când a avut loc prima ediție.
Să le urăm bun venit oaspeților noștri din orașele înfrățite Rzeszów, Uzhgorod, Nyíregyháza și Beregovo. Mai ales că împreună cu prietenii din Rzeszów marcăm acum 10 ani de când orașele noastre s-au înfrățit.
Noi toți cei care tresărim ori de câte ori se pronunță numele orașului Satu Mare suntem o mare familie. Vă mulțumesc, vouă sătmărenilor, că în ultimul an ne-ați fost alături în pașii pe care i-am făcut împreună pentru reînsuflețirea orașului nostru.
Împreună ne confruntăm zilnic cu numeroase provocări, cu greutăți, dar, tot împreună, vom duce treaba la bun sfârșit. Să facem în așa fel încât dezvoltarea economică să continue pentru ca cei care locuiesc în Satu Mare.
Vrem ca tinerii noștri să rămână în Satu Mare, iar cei plecați să se întoarcă să-și formeze familii aici și nu în altă parte.
Trebuie să menținem o pace socială în Satu Mare, indiferent de etnie și confesiune, în așa fel încât fiecare sătmărean să se simtă aici acasă.”

Lora, Tóth Gabi, Andra și Sounds of Boney M au încheiat „Zilele Orașului Satu Mare”

Lora, Tóth Gabi, Andra și Sounds of Boney M au concertat duminică seară în Piața 25 Octombrie din Satu Mare.
De asemenea, concerte au fost și pe scena amplasată în Piața Libertății, dar și multe alte programe culturale și sportive.
Ansamblul Doruri Sătmărene, Invitați speciali: Ansamblul Folcloric ”Új Figurás Tánccsoport”din Nyíregyháza, Ghiță Blidar, Ansamblul Doruri Sătmărene, Ansamblul Folcloric Gemeinsam, Cristian Totpati și Romina Sârbe, Andrada Bârsăuan, Georgiana Marina, Maria Petca Poptean, Ansamblul Cununița cu Leontina Dorca și Carmen Sas, Ionela Moruțan, Petrică Mureșan și Fanfara 10 Prăjini.

Parada Florilor

Sute de sătmăreni au participat la „Parada florilor”, un eveniment ce a ajuns la cea de-a IX-a ediție.
După depunerea de jerbe de flori la bustul lui Kiss Gedeon din Grădina Romei, alaiul s-a deplasat pe următorul traseu: Calea Traian – Bulevardul I. C. Brătianu – Piața Libertății. Participanții la paradă au înconjurat parcul central, după care s-au oprit în fața Catedralei Romano-Catolice.
Alaiul a fost condus de doi călăreți, urmat de bicicliști, majorete, o mică fanfară, precum și „caruri alegorice” împodobite cu flori, însoțiți de participanți îmbrăcați în costume din materiale reciclabile, cadre didactice, preșcolari, elevi, cetățeni, etc.
După spectacolul oferit de către majoretele Școlii Gimnaziale din Vetiș, a urmat realizarea lanțului reciclării de către participanții la eveniment.

Miss Satu Mare

Sâmbătă, 27 mai, în cadrul „ Zilelor Orașului” Satu Mare, Amalia Simion a fost desemnată „Miss Zilele Orașului Satu Mare 2017”.
În competiție s-au înscris 12 fete: Palsabo Sienna, Amalia Simion, Ramona Silaghi, Alina Varga, Lusia Ketrin, Larisa Verdeș, Jekey Jessy, Raluca Sopronz, Kerner Borbala, Rosalinda Șerban, Kaposi Jennifer și Bianca Mărculescu.
Locul III al podiumului a fost adjudecat de Jekey Jessy, iar locul secund de Larisa Verdeș.
Ca de obicei, fetele au avut de trecut de trei probe: ținuta de zi, ținuta sport și ținuta de seară, după care juriul s-a retras să delibereze.
Amalia are 14 ani și este elevă la Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din Satu Mare. Cea mai frumoasă sătmăreancă s-a născut în zodia Gemeni, iar interpretul ei preferat este James Artur.

Competiția Tower Run

Competiție-premieră în regiune, cursa de alergare Tower Run s-a organizat pe scările Palatului Administrativ, de la parter până la etajul 15 în sistem cronometrat.
Concursul a fost pe categorii de vârstă: 18-35 și 35+, masculin și feminin.
Caștigătorii acestei competitii au fost: Categoria 18-35 ani, masculin, Locul I: DEMIAN MARIAN; Locul II: MICAS ADRIAN; Locul III: GREC IULIU VICTOR.
Categoria 35+, masculin: Locul I: TUKACS ARTHUR; Locul II: EGRI LASZLO; Locul III: BOTAR DORU; Categoria 18-35 ani, feminin; Locul I: MANOLACH MARIA CARMEN; Categoria 35+, feminin; Locul I: RUSU OANA; Locul II: HODAS ERZSEBET; Locul III: KISS PAMELA.

Concert Voltaj și foc de artificii incendiar sâmbătă seara la Satu Mare

Sâmbăta, din cadrul Zilelor Orașului Satu Mare, a fost încheiată de Trupa Voltaj.
Călin Goia, împreună cu ceilalți membrii ai trupei, au isterizat publicul, sătmărenii cântând melodiile care au urcat trupa Voltaj în TOP-urile muzicii românești.
„Asta-i viața”, „Din toată inima”, „Pic, Pic” și „20 de ani”, sunt doar câteva dintre piesele cântate în miez de noapte în centrul municipiului Satu Mare.
Imediat după concertul incendiar, artificiile au brăzdat cerul Sătmarului.
La miez de noapte, un copil ales din public a făcut numărătoarea inversă focul de artificii a durat aproximativ 5 minute.

Show incendiar marca Dr. Alban la Satu Mare

Vineri seara, Dr. Alban a electrizat atmosfera la Satu Mare cu ocazia „Zilelor Orașului”, cucerind sătmărenii prezenți în fața scenei din Piața 25 Octombrie, au dansat încă de la primele acorduri ale celebrelor piese lansate de Dr. Alban la începutul anilor ’90.
La concertul solistului de origine nigeriană, Platoul din Piața 25 Octombrie s-a umplut de lume, unii nostalgici ai anilor ’90, fascinați de melodiile ritmate ale lui Dr. Alban, dar și sute de amatori de hip-hop de bună calitate.
Sătmărenii prezenți la concert au dansat încă de la primele acorduri ale celebrelor piese lansate de Dr. Alban la începutul anilor ’90.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente