Acasă Educatie&Cultura Mihai Eminescu a fost comemorat la Ardud cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”...

Mihai Eminescu a fost comemorat la Ardud cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”

Miercuri, 15 ianuarie cu ocazia „Zilei Culturii Naționale”, Primăria orașului Ardud și Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din localitate, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Ardud l-au comemorat pe marele poet național, Mihai Eminescu.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc în fața monumentului lui Mihai Eminescu, unde au fost prezente personalități ale culturii sătmărene dintre care amintim pe: subprefectul Județului Satu Mare, Cristian Sasu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Felician Pop, directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Robert Laszlo și primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

În cadrul evenimentului s-a menționat importanța marelui poet Mihai Eminescu pentru poporul român.

Programul artistic a fost oferit de elevi ai Liceului Tehnologic din Ardud care au recitat versuri din creația marelui poet. Totodată, corul Liceului Tehnologic, Ionel Bledea și Sorin Boroș  au cântat melodii pe versurile marelui poet.

La sfârșitul comemorării au fost depuse jerbe de flori la monumentul din Parcul „Mihai Eminescu”  în cinstea Luceafărului poeziei românești.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente