Acasă Locale Stiri Satu Mare Ziua de 19 aprilie – Ziua Județului Satu Mare

Ziua de 19 aprilie – Ziua Județului Satu Mare

Ziua de 19 aprilie ar putea deveni sărbătare pentru județul Satu Mare. În data de 19 aprilie 1919, Armata Română intra triumfătoare în Satu Mare.
Consilierul local, Ciprian Crăciun a declarat: „Ca urmare a propunerii publice venite de la reprezentantul Guvernului, în județul Satu Mare – prefectul Darius Filip, nu pot decât să salut idee acestuia de a propune adoptarea unei Hotarari de Consiliu Local prin care ziua de 19 Aprilie să fie declarată zi oficială a județului si a municipiului Satu Mare .
Având in vedere, pe de-o parte, importanța istorică a acestei zile pentru Satu Mare, dar, pe de altă parte, și bucuria cu care au primit satmarenii evenimentul implinirii a 100 de ani de la intrarea Armatei Romane in municipiul Satu Mare, văd oportunitatea de a susține si, dacă e necesar, de a iniția o astfel de hotărâre.”
„Având în vedere importanța istorică deosebită a momentului și văzând reacțiile sătmărenilor la sărbătoarea din 19 Aprilie sunt convins că această zi merită sărbătorită în fiecare an, nu doar o dată la 100. De aceea propun public Consiliului Județean Satu Mare și Consiliului Local Satu Mare să adopte o hotărâre prin care să declare 19 Aprilie zi oficială a județului și orașului Satu Mare”-prefectul Darius Filip.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente