Acasă Locale Stiri Satu Mare „Ziua Imnului” va fi marcată și la Satu Mare

„Ziua Imnului” va fi marcată și la Satu Mare

drapel2

La cabinetul prefectului a avut loc o ședință pe tema organizării manifestărilor dedicate „Zilei Imnului”. La întrunirea convocată de prefectul dr. Eugeniu Avram au participat reprezentanți din cadrul Instituției Prefectului județul Satu Mare, Consiliului Județean, Primăriei municipiului, reședință de județ și Garnizoanei Satu Mare.

Cei prezenți au discutat despre organizarea evenimentului ce va avea loc miercuri, 29 iulie, pe platoul din Piața 25 Octombrie, începând cu ora 09.30, stabilind toate detaliile, astfel încât „Ziua Imnului” să fie marcată în cele mai bune condiții.

Ca în fiecare an, „Ziua Imnului” va fi marcată și la Satu Mare, prin diverse manifestări culturale dedicate imnului național al României-„Deșteaptă-te, române !”.

Pentru o vreme, a fost de asemenea imn național al Republicii Democratice Moldovenești (1917-1918) și al Republicii Moldova (1991-1994). Melodia imnului a fost compusă de Anton Pann, iar versurile și aranjamentul aparțin lui Andrei Mureșanu (1816-1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluția de la 1848.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente