sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleZiua Medicilor Veterinari a fost marcată la Satu Mare printr-un simpozion

Ziua Medicilor Veterinari a fost marcată la Satu Mare printr-un simpozion

DSC_0900Viceprimarul municipiului Satu Mare și președintele Asociației Medicilor Veterinari, dr. Radu Roca a deschis miercuri, 15 mai, evenimentele organizate cu ocazia Zilei Medicilor Veterinari.

La deschiderea manifestării științifice, au participat și prefectul dr. Eugeniu Avram, Victor Rogneanu – președintele Colegiului Medicilor Veterinari, dr. Corneliu Ceica – director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, medici și personal auxiliar, colaboratori ai acestora. Cu acest prilej s-a organizat un simpozion pe tema ,,Supravegherea sanitară veterinară a efectivelor de animale prin examene de laborator”.

Lucrările simpozionului au fost mediate de dr. Radu Roca în calitate deDSC_0855 președinte al Asociatiei Medicilor Veterinari și viceprimar care în deschidere a afirmat următoarele: ,,Profesia de medic veterinar se dovedește a fi trainică și cu siguranță va exista și în viitor într-o continuă dezvoltare. Atuul nostru principal a fost întotdeauna unitatea și solidaritatea profesiei. E necesar să facem să renască spiritul de corp medical veterinar și să fim încrezători în priceperea și capacitatea noastră de a ne adapta condițiilor și cerințelor actuale. Închei acest mesaj adresându-vă felicitări pentru sârguința pe care o depuneți în realizarea meseriei dumneavoastră, succes în activitate, multă putere de muncă și voie bună. La mulți ani!”

În 1994, data de 15 mai a fost aleasă pentru a sărbători anual Ziua Medicilor Veterinari. Ziua este aleasă pentru a marca momentul 15 mai 1861, dată la care domnitorul Ioan Cuza a înființat, prin decret, “Școala de Medicină Veterinară” care a început să funcționeze atunci în cadrul “Școlii de Medicină și Farmacie”, condusă de Carol Davila.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente