luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareZiua Mondială a Păsărilor Migratoare

Ziua Mondială a Păsărilor Migratoare

În fiecare an, în preajma zilei de 10 Mai se sărbătorește ZIUA MONDIALĂ A PĂSĂRILOR MIGRATOARE, printr-o campanie de conștientizare coordonată de UNEP/Secretariatul Convenției privind conservarea speciilor migratoare de animale sălbatice (Convenția de la Bonn) și Secretariatul Acordului privind conservarea păsărilor de apă migratoare african-eurasiatice (AEWA).
Anul acesta evenimentul se promovează cu tema: Viitorul lor este viitorul nostru – O planetă sănăntoasă pentru păsările migratoare și oameni, prin care se subliniază importanța protejării și conservării speciilor de păsări migratoare și a habitatelor de cuibărire și hrănire ale acestora, precum și necesitatea utilizării durabile a resurselor naturale.
Cu ocazia evenimentului ecologic dorim să atragem atenția opiniei publice asupra rolului pe care îl joacă păsările în mediul înconjurător și asupra pericolului dispariției unor specii ca urmare a distrugerii habitatelor în care trăiesc acestea.
Cu prilejul “Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare”, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, va organiza în data de 10.05.2017, ora 13.00, la Centrul de Ecologie din Andrid, o acțiune de informare și conștientizare a factorilor interesați la nivelul județului Satu Mare, împreună cu Primăria comunei Andrid și Ocolul Silvic Codrii Sătmarului, custodele siturilor Natura 2000 ROSPA 0016 Câmpia Nirului – Valea Ierului și ROSCI0021 Câmpia Ierului.
În cadrul acțiunii va fi prezentat un material informativ prin care se va sublinia importanța conservării speciilor de păsări migratoare și a habitatelor în care trăiesc, precum și o vizită în aria de protecție specială avifaunistică pentru observarea păsărilor (bird-watching).
Campania de conștientizare publică se organizează pentru evidențierea necesității realizării unui management durabil al resurselor naturale, demonstrând totodată că acțiunea de conservare a speciilor de păsări este importantă pentru viitorul omenirii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente