Acasă Economico-social 1.300 de pensionari vor beneficia de transport gratuit pe liniile de autobuz...

1.300 de pensionari vor beneficia de transport gratuit pe liniile de autobuz din oraș

consiliu-local-smDin 15 iulie, pensionarii aflați la limită de vârstă, cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare și având pensia sub 500 de lei pe lună vor beneficia de transport gratuit pe toate liniile de transport din oraș. Proiectul de hotărâre a fost votat în ședința ordinară de ieri, 27 iunie, a Consiliului Local Satu Mare.

Potrivit Casei Județene de Pensii Satu Mare, în prezent, în municipiul Satu Mare sunt un număr de 1.388 de pensionari care îndeplinesc criteriile mai sus enumerate. Consilierul local UDMR, Maskulik Csaba a declarat că proiectul de hotărâre propus pentru aprobare nu are o fundamentare economică temeică. “Noi vom subvenționa cu suma de 65 de lei prețul unui abonament. Este un lucru bun doar dacă acea persoană face 30 de călătorii într-o lună. Însă, în condițiile în care face doar două sau trei călătorii, ne vom trezi la un moment dat că noi subvenționăm ceva ce nu se întâmplă”, a declarat Maskulik.

În proiectul de hotărâre se arată că “influențele datorate introducerii începând cu semestrul II de gratuități la pensionarii la limită de vârstă cu domiciliul în Satu Mare, cu pensii sub 500 lei care produc o diminuare a veniturilor din activitatea de bază ca urmare a pierderii parțiale a veniturilor din vânzarea biletelor de 1,00 lei. A fost luată în calcul, de asemenea, noua structură de subvenționare. Crește nivelul subvenției necesare pentru acoperirea diferențelor de preț ca urmare a facilităților introduse cu 1 Iulie, și scade nivelul subvenției pentru acoperirea cheltuielilor cu încadrarea în nivelul de 4.000 mii lei”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente