marți, februarie 27, 2024
AcasăEconomico-social1.300 de pensionari vor beneficia de transport gratuit pe liniile de autobuz...

1.300 de pensionari vor beneficia de transport gratuit pe liniile de autobuz din oraș

consiliu-local-smDin 15 iulie, pensionarii aflați la limită de vârstă, cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare și având pensia sub 500 de lei pe lună vor beneficia de transport gratuit pe toate liniile de transport din oraș. Proiectul de hotărâre a fost votat în ședința ordinară de ieri, 27 iunie, a Consiliului Local Satu Mare.

Potrivit Casei Județene de Pensii Satu Mare, în prezent, în municipiul Satu Mare sunt un număr de 1.388 de pensionari care îndeplinesc criteriile mai sus enumerate. Consilierul local UDMR, Maskulik Csaba a declarat că proiectul de hotărâre propus pentru aprobare nu are o fundamentare economică temeică. “Noi vom subvenționa cu suma de 65 de lei prețul unui abonament. Este un lucru bun doar dacă acea persoană face 30 de călătorii într-o lună. Însă, în condițiile în care face doar două sau trei călătorii, ne vom trezi la un moment dat că noi subvenționăm ceva ce nu se întâmplă”, a declarat Maskulik.

În proiectul de hotărâre se arată că “influențele datorate introducerii începând cu semestrul II de gratuități la pensionarii la limită de vârstă cu domiciliul în Satu Mare, cu pensii sub 500 lei care produc o diminuare a veniturilor din activitatea de bază ca urmare a pierderii parțiale a veniturilor din vânzarea biletelor de 1,00 lei. A fost luată în calcul, de asemenea, noua structură de subvenționare. Crește nivelul subvenției necesare pentru acoperirea diferențelor de preț ca urmare a facilităților introduse cu 1 Iulie, și scade nivelul subvenției pentru acoperirea cheltuielilor cu încadrarea în nivelul de 4.000 mii lei”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente