Acasă sus 10 persoane bănuite că ar fi comis infracțiuni de furt prinse de...

10 persoane bănuite că ar fi comis infracțiuni de furt prinse de polițiști

Întrucât siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate pentru polițiști  miercuri pe raza municipiului și județului Satu Mare au fost organizate acțiuni pentru prevenirea infracțiunilor de furt și pentru depistarea persoanelor care ar fi comis acest gen de fapte. Munca continuă a oameniilor legii a fost încununată de succes ieri, când au fost prinse 10 persoane care ar fi comis infracțiuni de furt.

Astfel polițiștii Biroului de Investigații Criminale sătmăreni au acționat pe raza cartierelor din municipiu pentru prevenirea infracțiunilor de furt având ca mod de operare pătrunderea pe geamul lăsat deschis la apartamentele de la parterul blocurilor. În cadrul acțiunii a fost identificat și prins un tânăr de 19 ani , cunoscut cu antecedente penale , care în urmă cu 10 zile a fost eliberat din penitenciar unde și-a ispășit pedeapsa pentru alte fapte, iar din momentul în care a fost eliberat până azi-noapte când a fost prins ar fi comis 6 infracțiuni de furt , în cartierele Micro 16, Micro 17 și Carpați II. Modul de operare utilizat era cel menționat anterior , iar după pătrunderea în locuințe sustrăgea bunuri electronice și obiecte de valoare care era la vedere. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu propunerile legale .

Și polițiștii Secției Petrești au acționat pe aceiași linie dar cu moduri diferite de operare. În acest context au reușit identificarea a 5 persoane dintre care 2 minori care ar fi comis 9 infracțiuni de furt. 4 dintre aceste persoane sunt din localitatea Irina , iar una din localitatea Vezendiu. Este vorba de persoane de sex masculin.  În urma investigațiilor efectuate oamenii legii au stabilit activitatea infracțională a acestora , astfel Attila B.în perioada octombrie 2013- iunie 2014 ar fi comis 6 infracțiuni de furt din locuințe și anexe. 5 fapte ar fi fost comise pe raza localității Irina și una în Portița, la 4 dintre ele a acționat singur având moduri de operare diferite,escaladare, efracție , iar la celelate 2 a acționat împreună cu Mihai B.

Acesta din urmă, Mihai B. ar fi comis în perioada noiembrie 2013- aprilie 2014- 4 infracțiuni de furt , 2 împreună cu Attila B, cum am precizat anterior , una împreună cu Robi B, iar una împreună cu cei 2 minori de 17 și respectiv 15 ani. Toate faptele ar fi fost comise pe raza localității Irina , din locuințe și anexe utilizând ca moduri de operare  aceleași ca și Attila B. Aceștia au sustras diverse bunuri cauzând un prejudiciu de 5600 lei, o parte din acesta fiind recuperat până în acest moment.

Cei 2 minori sunt cercetați în stare de libertate , Robi B, este cercetat în stare de reținere întrucât la începutul acestui an a fost depus în Penitenciarul Satu Mare având de executat o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru furt calificat, pentru alte fapte, iar ceilalți 2 de 21 și respectiv 26 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei  pentru luarea măsurilor legale.

La Tășnad polițiștii Compartimentului de Investigații Criminale  în timpul acțiunii desfășurate au depistat în flagrant un tășnădean , în vârstă de 51 de ani, care care transporta 2 uși metalice pe care le-ar fi sustras din zona Ștrandului Termal, uși care ar fi fost dislocate cu un levier găsit asupra bărbatului.

Bărbatul este cercetat în stare de libertate , oamenii legii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestuia.

Polițiștii din Dorolț au depistat în cadrul acțiunii desfășurate pe raza localității 2 tineri care ar fi comis infracțiuni de furt. Bobby B., ar fi sustras din incinta unei societăți comerciale de pe raza localității bunuri în valoare de 800 lei, iar tânărul de 18 ani ar fi sustras în timpul nopții dintr-o gospodărie din localitate animale de curte. Cei 2 sunt cercetați în stare de libertate ,

Atât la Tășnad cât și la Dorolț oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Eforturile depuse de către polițiști pentru a crea un climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor nu sunt zadarnice, identificarea și prinderea celor care se fac responsabili de comiterea unor astfel de infracțiuni cât și prevenirea unor astfel de fapte sunt elemente care primează în munca polițiștilor

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente