vineri, februarie 23, 2024
AcasăDivertisment10 semne care îti arata ca esti epuizata

10 semne care îti arata ca esti epuizata

femeieobositaEpuizarea este în stransă legatură cu stresul cronic. Netratată, îți afectează sănătatea, fericirea, relațiile cu cei din jur și performanța în cariera. Pentru a o preveni, afla care sunt semnele prevestitoare.

1. Oboseala

Ești tot timpul obosită. Oboseala poate fi emoțională, mentală sau fizică. Nu ai energie deloc.

2. Lipsa motivației 

Dacă nu simți entuziasm față de nimic și nu mai găsești resorturi interioare pentru a munci, riscul este să suferi de epuizare. Alte moduri de manifestare: îți este din ce în ce mai greu să te trezești dimineața și să intri în rutina zilnică.

3. Frustrare, cinism și alte emoții negative 

Ți se pare că ceea ce faci nu contează pentru nimeni. Ești în general pesimistă.

4. Probleme cognitive

Epuizarea și stresul cronic îți afectează abilitatea de a te concentra. Când ești stresată, gradul de atenție se îngustează și ajungi să vezi partea negativă drept o amenințare. Pe termen scurt, acest lucru ne ajută să abordăm problema de față. Dacă stresul devine cronic, devine din ce în ce mai greu să ne concentram și asupra altor aspecte nu numai asupra celor negative.

5. Nu-ți mai îndeplinești sarcinile de lucru 

Nu ești sigură dacă ești epuizată sau nu? Uita-te la ce faceai în trecut, la ce rezultate aveai și compară cu prezentul.

6. Probleme interpersonale acasă și la muncă 

Fie intri veșnic în conflict cu cei din jurul tău, fie ești foarte retrasă.

7. Nu ai grijă de tine 

Bei prea mult, fumezi enorm, ești sedentară, mănânci junk food, nu mănanci suficient sau nu dormi cât trebuie. Automedicația este o altă chestiune, că poți ajunge să te bazezi prea mult pe pilule de somn.

8. Te gândești la muncă, deși nu mai ești la birou

Aceste gânduri reziduale te impiedică să te relaxezi. Pentru a-ți reveni, trebuie să te oprești din facut ceea ce faci la birou.

9. Nu-ți mai convine nimic 

Nu-ți place viața ta, nu ești multumită cu cariera ta, ți se pare că cei mici sunt prea gălăgioși etc.

10. Probleme de sănătate

Pe o perioadă mai mare de timp, stresul cronic poate duce la apariția unor probleme reale de sănătate: afecțiuni digestive, probleme cu inima, drepresie și obezitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente