vineri, septembrie 29, 2023
AcasăLocaleNationale100 de ani de la Primul Război Mondial va fi marcat și...

100 de ani de la Primul Război Mondial va fi marcat și la Satu Mare

soldati

În organizarea Instituției Prefectului-județul Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare și a Garnizoanei Satu Mare, vineri, 26 august 2016, de la ora 10,00, la Monumentul din Cimitirul Eroilor va fi marcat Centenarul Primului Război Mondial.

Manifestarea are loc ca urmare a aprobării Programul național al manifestărilor prilejuite de Centenarul Primului Război Mondial, prin Hotărârea Guvernului României nr. 821/2015, cu completările ulterioare. Ulterior, la propunerea prim-ministrului, Președintele României a acordat Înaltul Său Patronaj evenimentelor care urmează a fi desfășurate în acest context.

La nivel central, primele manifestări sunt programate pe 27 și 28 august la Curtea de Argeș, respectiv București. Pe data de 26 august, la nivelul Ministerului Apărării Naționale, se va desfășura rostirea solemnă a numelor eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

La Satu Mare, la activitate vor participa prefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, autorități locale, veterani de război, elevi, reprezentanții Garnizoanei Satu Mare și persoane care își desfășoară activitatea în domeniul științific, cultural și sportiv. De asemenea, sunt invitați să asiste toți cetățenii interesați.

Pe lângă citirea numelor eroilor naționali căzuți la datorie, se vor depune flori și se vor aprinde candele în memoria acestora. Un sobor de preoți va oficia o scurtă slujbă de comemorare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente