Acasă Locale Stiri Satu Mare 129 de căsătorii în anul 2014 la Carei

129 de căsătorii în anul 2014 la Carei

Datele furnizate de Serviciul de Stare Civilă Carei arată că în anul recent încheiat au avut loc mai multe căsătorii decât în  anul 2013. Divorțurile, nașterile și decesele înregistrează valori mai mari față de anul precedent. Populația municipiului este, însă  în scădere față de anii anteriori ultimului recensământ.

Vă reamintim că  sediul unde se  oficiază de acum căsătoriile se află în clădirea   Centrului Social Carei , situat pe strada Progresului nr.28, unde   primarul a considerat  că e  cel mai potrivit loc pentru unirea destinelor a doi tineri și nicidecum sediul noii Primării recent renovate.

In decursul anului 2014 , la Carei, s-au înregistrat 587 nașteri, față de 505, câte au avut loc pe tot parcursul anului 2013.Din păcate, nu toți nou-născuții sunt careieni,știut fiind că spitalul careiean primește pacienți din toate localitățile limitrofe, dar și din alte județe.

Potrivit datelor furnizate de Margareta Bumb, juristul Serviciului de Stare Civilă, un număr de 129 căsătorii au fost oficiate în cursul anului trecut la Carei. Cu 7 mai mult decât în anul 2013.

Registrul de Stare Civilă a eliberat în acest an 383 de certificate de deces, 184 de certificate de căsătorie și 48 de certificate de divorț.Valorile sunt însă mai mari comparativ cu ale  anului 2013, când au fost înregistrate 122 de căsătorii, 33 de divorțuri și 283 de decese.

Eliberarea unui certificat de naștere presupune inclusiv înscrierea, de mână,în două registre, a datelor nou-născutului. În plus, celor care au reclamat pierderea, distrugerea sau furtul certificatelor de naștere pe care le aveau,  li se eliberează altele noi. În total, în cursul anului 2014, la Serviciul de Stare Civilă Carei au fost  inregistrate  1.539 documente.

Pe parcursul anului trecut a au avut loc 12 schimbări de nume ,  39  transcrieri de acte și 2 persoane au  renunțat la cetățenia română.

AnaMaria Roman

- Advertisment -

Cele mai populare

Medicii infectați,fug din spital

Trei cadre medicale infectate cu coronavirus, internate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au fugit din unitatea...

USR PLUS sfidează ceremonia de investire

În ultimele zile s-a întâmplat un fenomen ciudat. În mai multe zone ale țării, în număr mare și în unele cazuri în...

Noul Model Tesla trimis către Europa

Tesla Motors a trimis un prim transport către Europa de la fabrica din Shanghai care produce din 2019. Mașinile au fost trimise...

Medicina-forță morală dominantă în controlul societăților

Fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, ridică probleme etice importante legate de medicină și actuala pandemie într-un comentariu publicat pe blogul...

Comentarii recente