Acasă Locale Stiri Satu Mare 19 migranți sirieni ascunși într-un tir, depistați la Petea

19 migranți sirieni ascunși într-un tir, depistați la Petea

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu Direcția Regională Antifraudă Oradea, au depistat 19 migranți sirieni ascunși într-un autocamion încărcat cu piese electrice, care intenționau să treacă ilegal frontiera.

Din cercetări a rezultat că migranții au fost sprijiniți de doi cetățeni români, șoferi ai autocamionului, cercetați pentru trafic de migranți și prezentați instanței de judecată, care a dispus arestul la domiciliu.

În data de 19 septembrie a.c., la P.T.F. Petea, pe sensul de ieșire din țară, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră doi cetățeni români domiciliați pe raza județului Maramureș, ambii conducători auto ai unui ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă, care efectuau o operațiune de transport de marfă în regim internațional pe relația Romania – Germania.

În cadrul unei acțiuni specifice desfășurate la nivelul Sectorului P.F. Petea împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmației, în cooperare cu Direcția Regională Antifraudă Oradea, la controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport,  activitate în urma căreia au fost descoperite ascunse în compartimentul pentru marfă 19 persoane de origine asiatică.

Cele 19 persoane de cetățenie siriană, cu vârste cuprinse între 15 și 40 de ani au declarat că intenționau să ajungă în mod ilegal în Germania unde au rude.

În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi conducători auto ai mijlocului de transport a fost reținută infracțiunea de trafic de migranți, iar cei 19 cetățeni asiatici au fost predați Biroului pentru Străini Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale.

În cursul zilei de ieri, 21 septembrie a.c., cetățenii români au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se pentru cei doi bărbați arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și stabilirii întregii activități infracționale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente