joi, februarie 29, 2024
Acasăsus2024 aduce amenzi pentru proprietarii de apartamente care ignoră noile reglementări

2024 aduce amenzi pentru proprietarii de apartamente care ignoră noile reglementări

Proprietarii de locuințe riscă amenzi uriașe dacă nu se supun noilor reglementări.

Legea se schimbă odată cu noul an iar proprietarii de locuințe se expun riscului de a lua amenzi drastice.

Sancțiunile îi vizează pe cei care închiriază casa în regim hotelier. Unii oferă aceste servicii la negru, iar unitățile de cazare se plâng de concurență neloială.

„Pe noi ne deranjează cei care nu sunt clasificați sub nici o formă și nu plătesc taxe și impozite, pentru că atunci își pot permite să vină cu tarife mici, fără să ofere, însă, siguranța și condițiile corespunzătoare unei clasificări”, afirmă Dragoș Răducan, președintele Federației Patronatelor din Turism.

Autoritățile române au decis astfel să impună reguli mai stricte începând din 2024.

Proprietarii vor mai putea promova locuințele pe platformele de închiriere doar dacă dețin un certificat oficial de clasificare.

Cei depistați că nu respectă această regulă riscă amenzi de până la 50.000 de lei, la care se adaugă plata taxelor aferente veniturilor nedeclarate.

Până în prezent au fost eliberate puțin peste 1.000 de certificate de clasificare, în baza documentației puse la dispoziție de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 

În primele 10 luni ale anului au ales cazarea în regim hotelier la persoane private peste 1 milion de turiști români și peste 120.000 de turiști străini, conform datelor INS.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente