29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
Acasăsus25 de liberali din Satu Mare la Congresul PNL

25 de liberali din Satu Mare la Congresul PNL

Delegația PNL Satu Mare participă azi și mâine la Congresul național al PNL de la Palatul Parlamentului. Delegația sătmăreană este condusă de președintele interimar, deputatul Romeo Nicoară, și cuprinde 25 de persoane, între care se află primarii PNL din județ și alți lideri din conducerea locală.

Delegații sătmăreni susțin candidatura lui Klaus Iohannis la conducerea partidului considerându-l cea mai bună soluție pentru relansarea PNL și câștigarea președinției României. Klaus Iohannis este persoana cea mai potrivită în ochii românilor pentru a conduce la constituirea unui mare partid de dreapta sub numele PNL.

Alături de președinte va fi votat noul Statut al PNL și va fi aleasă o nouă conducere a partidului în care se vor găsi 31 de vicepreședinți și din care vor face parte de drept toți liderii județeni ai PNL. Satu Mare va fi reprezentat acolo prin președinte. Redeschiderea competiției după un ciclu electoral intern de 5 ani, prin candidaturi uninominale la funcțiile de conducere, va reîmprospăta prima linie a partidului și va aduce acolo cei mai reprezentativi lideri ai PNL ai momentului.

În același timp, delegații sătmăreni vor susține că PNL trebuie să se regăsească alături de celelalte mari partide de dreapta ale Europei în PPE, prin doctrina sa, prin istoria și opțiunea sa europeană tradițională.

Biroul Politic PNL Satu Mare a aprobat recent și începerea negocierilor cu PDL la nivel local privind apropierea celor două partide și colaborările și alianțele în plan local.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente