miercuri, iunie 19, 2024
AcasăsusApetitul pentru privatizări al primarului va scoate alți bani din buzunarul careienilor

Apetitul pentru privatizări al primarului va scoate alți bani din buzunarul careienilor

Începând din 1 ianuarie 2015, careienii vor scoate din buzunar noi sume de bani pentru plata parcărilor din cartiere sau din oraș și  pentru întreținerea spațiilor verzi. Afirmația a fost făcută în cadrul ședintei CL de marți, 24 iunie, de către primarul Kovacs, deoarece acesta consideră că localnicii nu sunt în stare să se îngrijească de spațiile verzi din cartiere. Pentru realizarea acestui deziderat al primarului, se va înființa un SRL având ca unic asociat CL, existând astfel posibilitatea de a face noi angajări și de a desemna un manager al noului SRL, ales de coaliția majoritară din CL Carei, formată din UMR și PSD. Potrivit surselor noastre, persoana desemnată va fi chiar din rândul consilierilor acestei alianțe. Consiliul Local Carei mai este acționar unic la Fundația pentru promovarea Turismului Local Carei și la societatea comercială tip SRL  care va avea ca obiect de activitate comercializarea de cărți și obiecte de interes  local, precum vederi, căni și tricouri cu imagini careiene,etc.

Ultima ședință a CL de marți 24 iunie 2014, sărbătoarea Sânzienelor, a fost  una aparte, din toate punctele de vedere. Dacă la alte ședințe de consiliu totalitarismul practicat de conducerea UDMR a municipiului (cu  doi primari și cei 11 consilieri)  a fost aplicat  mai discret și doar la anumite puncte incluse pe ordinea de zi, de această dată acesta a îngropat până și  argumentele economice din partea consilierilor aflați de cealaltă parte a baricadei, deși din Consilul Local, forul legislativ  al localității, ar trebui să facă parte doar persoane care să lucreze apolitic, în beneficiul  ÎNTREGII  comunități locale.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea înființării unei societăți cu răspundere limitată, cu unic asociat Consiliu Local al Municipiului Carei a încins din nou spiritele, argumentele economice aduse de consilierii liberali în sprijinul afirmațiilor lor fiind tratate parțial cu dispreț, partial cu malițiozitate și totalmente ignorate.

Inițiatorul acestui proiect a fost primarul Kovacs, care a oferit în acest sens o expunere de motive nesusținută defel cu date  economice exacte.

În materialele oferite consilierilor era stipulat  că-

Art.1. Se aprobă înființarea  unei societăți cu răspundere limitată S.C. Pieți, parcări SRL, cu unic asociat Consiliul Local al  Municipiului Carei

Art.2. Locația societății va fi la Piața Agroalimentară, str. Ignișului.

Art.3. Capitalul social al societății va fi în cuantum de 2.000 lei, aportul pentru începerea activității în suma de 50.000 lei

Art.4.  Până la organizarea concursului pentru numirea unui administrator, dna Avram Melinda este desemnată ca administrator al societății.

Art.5.  Actul constitutiv și statutul societății vor fi supuse aprobării Consiliului la o dată ulterioară.

Cu alte cuvinte, consilierii au fost invitați să aprobe înființarea unei societăți cu răspundere limitată înainte chiar de a se întocmi un statut al societății și un act constitutiv!

Cei care au încercat să ofere detalii despre modalitatea de înființare a unei societăți au fost consilierii Păușan Bujor, Ilie Ciută și Adrian Bucureștean, deși în calitate de fost  acționar la societăți private, primarul trebuia să aibă un minim de cunoștințe în acest domeniu.

Adrian Bucureștean a dat dovadă de multă înțelepciune în redarea aspectelor ce ar trebui corectate în demersurile edilului Kovacs de înființare a unui SRL având ca acționar unic Consiliul Local Carei.

“Știți că se spune că statul este mereu un prost administrator și nu s-a dorit amenajarea unui bazin de înnot tocmai pentru că nu suntem buni administratori. Ipotetic vorbind, vreți să cerem bani de pe domeniul privat al locuitorilor de la blocuri? ….amestecăm piața cu parcările…Cerem bani de la oameni ca să faceți angajări de 8-10 persoane? Nici nu stiți ce și cum veți face în detaliu..adică creăm o societate și abia apoi vom vedea ce vom face cu ea?”

Nici la întrebările consilierului Ilie Ciută legate de numărul de parcări din cartiere pentru care se intenționează taxarea și întreținerea, primarul nu a fost capabil să ofere un răspuns exact ( de la ședință lipsind  citymanagerul Beko), singura informație deținută de către acesta fiind numărul de mașini existente, adică 2.400.

“Am lecturat și eu materialele și am solicitat date economice de la personalul din  primărie, dar nimeni nu a reușit să îmi ofere informațiile cerute. Câte parcări vom avea în cartiere și câte putem asigura în continuare? De ce amestecăm piața cu spațiile verzi? Propun amânarea acestui punct pentru a veni cu un material bine întocmit. Așa cum am făcut voluntariat la Fundația de Promovarea a Turismului și am făcut un statut viabil, tot așa trebuie întocmit și acum întâi un statut, și apoi să cereți aprobarea pentru înființare. Eu sunt pentru amânarea proiectului, ca să realizăm ceva bine elaborat. Nu e normal să semnăm un CEC în alb, suntem totuși un Consiliu Local”  a menționat consilierul Ciută.

Argumentele primarului Kovacs, ca inițiator al acestui proiect au fost redate prin menționările următoare:

“Consider că suntem în stare să administrăm aceste probleme. Dacă noi nu facem ceva în cartiere, nimeni nu face nimic! Nimeni nu este preocupat de întreținerea cartierelor. Am făcut o socoteală și am ajuns la concluzia că e nevoie de 8 sau 10 oameni. La piață avem personal pregătit care ar prelua taxarea parcărilor. Această societate daca nopi punem la punct trebuie să se autogospodărească. DSPL nu e în stare să se ocupe și de cartiere. Vom amplasa taxări automate, dăm posibilitate de abonament… organizarea trebuie să-l facem din cursul acestui an ca din  1 ianuarie 2015 să pornim din plin. Vă rog să-l  votați …”

Cu voturile alianței UDMR-PSD din Consiliul Local Carei, proiectul a fost aprobat în forma inițială,propunerea de amânare pentru completări  cu date concrete in baza cărora să se poată decide cu exactitate  numărul de angajati necesari pentru fiecare operație precum și redactarea statutului societății,fiind ignorată .

www.buletindecarei.ro

P.S.

Faptele prezentate mai sus pot fi urmărite pe înregistrarea de pe Filmul săptămânii și se găsesc deasemenea înregistrate de jr.Sroth Clara în Procesul Verbal al ședinței de Consiliu Local.Redacția Buletin de Carei   nu este răspunzătoare pentru acțiunile și faptele primarului Kovacs,noi consemnând doar cele ce  se desfășoară la ședințele aleșilor locali fapt ce  ar trebui cunoscut de primarul care plătește un consilier cu peste 2.100 lei lunar pentru a  ne denigra dar fără a prezenta dovezi.Vă asigurăm că vom continua să informăm cetățenii contribuabili la bugetul local cu tot ceea ce se discută în ședințele publice ale CL.

13 COMENTARII

 1. pe mine numai la scaune ma pun sa lucrez si nu ma lasa sa ies nicaieri;jeno a spus ca nu e bine sa fiu vazuta in lume ca ma intreaba atunci una alta si cum eu nu stiu numai sa slefuiesc picioare de scaun….nici macar unu din copii nu au fost de acord sa fie botezat ca mine asa ca eu nu am nici macar un cuvant de spus in casa…sunt buna numai la foaia de avere unde sunt trecuta ca pensionara dar tot trebe sa lucrez la firma….la strand e numai pentru cei cu csiga biga la care trebe fete tinere si pentru asta a dat la ei jeno al meu atata teren…mai bine cautati pe el la vie la crama ca spune mai multe la voi …

 2. promis si la ilie ştrand ,dar mancaţiaşi nu respectat cuvântul,aşa ca ilie scandal tucaciaş la sedinte strigat vreau la ştrand ca in oltenia nu gasişi ştrand si cumparaşi boxer la ilie si nu vrea la ştrand,vica rog duceţi pe iliuţă la ştrand

 3. nu vorbeam de maxi ca ala e batran ci de iancsi cel care isi plimba amantele cu masina primariei la strand unde roly tine deoparte fetitele alese intre 18 si 20 de ani.
  saracu jeno cat a muncit ca sa deie la roly terenu orasului ca sa faca strandd sa mai poata pune si el mana pe ceva prospaturi.
  au iesit oamenii in strada cand au luat terenul lor da pixu e la jeno ca doar e primar si a zis ca are si prefectu in spate!
  si cand vine popa tokos e mare bairam la select da pe mine nu ma mai intereseaza ca nici copii nu am putut sa botez romaneste si sunt amandoi reformati ca asa a vrut jeno…el aduce banii acasa si acum avem si bani d epaine si de telefon nu ca si iin 2008 cand statea la poarta fiscu.macar ilie ciuta a fost om si domn cand a refuzat sa cumpere casa noastra scoasa de banca comerciala la vanzare….

 4. dar nu stii ca la ilie la firma nu este sofer?
  ei au firma privata si nu de stat ca sa angajeze soferi cu 20 de milioane pe luna cum este la primaria carei.
  la firma la ilie fiercare are masina lui ca sunt in stare sa conduca toti si nu au nevoie de sofer ca impotentul intelectual de barbatumeu care ne-a lasat odata fara casa dupa ce a pierdut toti banii castigati pe mobila vanduta la negru de la crasna in ungaria.
  e mai bine fara sofer ca macar mergi numai unde vrei tu si nu stie nimeni ca la noi am aflat de la soferul iancsi pe unde umbla jeno si cu cine se trage pe la spital si chiar nu imi pica bine duipa ce ca eu frec la picioarele de scaune si sunt trecuta si ca pensionara ca sa nu platesc asa impozit…se poate verifica la itm.da sa nu veniti neanuntati ca sa putem aranja pe cei la care nu am facut carte de munca….

 5. va rog domnule primar nu-l mai obositi pe ilie la sedinte ca acasa nu poate nimic face si iarasi vine soferul de la firma si soferu face tot acasa

 6. saracu primar da stresat mai e de dezvaluirile domnului ciuta de a ajuns cu postacii pana la satmar….mai bine ati plati datoriile la bugetul de stat domnule primar si am scapa si noi careienii de datoriile de peste 10 milioane de euro pe care le-ati facut in numele orasului..si stim cum ati patit ccand aveati firmele personale de mobila…toate au dat faliment..e usor sa gospodaresti banii altuia cand pe ai tai i-ai pierdut ca manager incapabil…de bun simt trebuia sa va abtineti de la smenuieli macar dupa ce ati scapat de zabrele prima data….da prostu daca nu e si fudul…..

 7. de ce va luati de sotul meu ca abia il vad pe acasa si vine cu camasile mirosind a spital iar de nuti spaima lui lajos nu scrieti nimic?
  pe gigolo ei se duc toti banii lui lajos si asa a pierdut si cofetaria si brutaria ca e rea de musca.
  macar eugen a facvut casa pentru noi la debrecen si acolo am fost cand au venit la sedinta ianculestenii si am ras ca am fugit de ei si noi ne-am distrat in ungaria.
  bine ca a iesit si pasenta cu maidan si geza la sedinta udmr cand au dat sefia pentru jenika al meu ca stie lajos cum sa invarta voturile nu degeaba el plateste la toti coloratii carutele cu lemne si case pe baltilor si la dog ter. a picat afacerea calauzele de la ponyvas da tot a iesit de vreo 3 case….las sa vanda acolo ca prea era mare circu ..si pana prefectu e cu noi si chiorean eugen e prietenu meu toate se rezolva ca a zis jeno sa stau linistita ca a vorbit el cu toti

 8. iar a ramas fara bani kovacs koldus si vrea acum sa scoata de la noi pentru ca sa poate angaja pe amiku lui govor puus sef la pesedistii careieni cu care se pupa jeno primaru toata ziua?
  au facut de rusine pe toti magyarii din oras cand au adus langa ei la consiliu pe comunistii din carei si acum vrea pentru sefu lor somer sa deie de lucru din banii nostri???
  No megállj csak! mai vezi tu voturi de la noi

 9. nici maghiarii nu mai vor pe unu ca si kovacvs primar ca a juns sef la udmr cu tziga adusi de ludovic si maidan si geza in sala de sedinte unde pe beko au debarcat….saracu lajos si acum trebe sa plateste pe un gigolo pentru nutika ca nu e satula niciodata…la ponyvas face ei mare buli unde aduce fetitele la jeno ca baba de la spital pusa de amiku koika nu mai satisface la el…mare suparare la ei ca domnu ciuta nu e santajabil si nu se baga cu ei la smenuieli….nuca tare domnu ciuta si doare la ei dar noi maghiarii din oras dam respect la domnu ciuta ca e cinstit si ajuta mereu pe noi si ne face carte de munca.

 10. primarul kovacs vrea un oras european unde tindem toti,ilie saracul oltean habar nu are daniela nu il asculta si scrie prosti,atunci ilie face galagie in sedinta consiliului local.FII CUMINTE ILIE

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente