Acasă Locale Stiri Satu Mare Ședință Consiliului Local cu scantei - strategia de dezvoltare a municipiului Satu...

Ședință Consiliului Local cu scantei – strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare, respinsă de consilieri

sedinta-Consiliul-Local-20

Joi, 26 martie , după discuții îndelungate, consilierii locali au respins proiectul de hotărâre privind strategia de dezvoltare a municipiului Satu Mare pe perioada 2015-2025, cu zece voturi „pentru” și 11 „abțineri”. Cei mai critici la adresa strategiei propuse spre aprobare au fost consilierii UDMR, Maskulik Csaba și Butka Gergo.

Celor doi li s-a alăturat și consilierul Nits Janos care a declarat că în strategia supusă spre aprobarea Consiliului Local, dintre clădirile din Centrul Vechi al Sătmarului figurează doar Filarmonica „Dinu Lipatti”, de vreme ce despre Hotelul „Dacia” sau alte clădiri de patrimoniu nu se amintește absolut nimic. „Strategia de dezvoltare a unei localități este un proiect extrem de important dar cel propus spre aprobare este unul superficial. Nu știu cine l-a făcut, dar proiectul propus este lipsit de viziune”, spune Nits.

În luarea de cuvânt Butka a catalogat forma prezentată a strategiei de dezvoltare a municipiului Satu Mare ca fiind „cu multe lipsuri, futuristic. Se vorbește despre darea unei utilități terasei clădirii Consiliului Județean. Serios? Se vorbește despre faptul că județul Satu Mare este pe primul loc la producția de căpșuni dar actului cultural i se dedică doar câteva rânduri. De asemenea, se spune că zona metropolitană este un proiect important dar este amintit într-o singură frază. Dacă votăm acest proiect, ne dăm votul pentru căpșuni și terase. Această strategie nu este demnă pentru Satu Mare, calitatea ei fiind îndoielnică”.

Maskulik s-a legat de construirea unei zone pietonale subterane în spațiul dintre cele două cimitire de la gară. „Chiar este o circulație atât de intensă încât să se impună construirea unei zone pietonale subterane?”, se întreabă Maskulik.

Alte voci din grupul consilierilor UDMR au declarat că din strategia propusă lipsește cu desăvârșire o viziune în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere.
În cele din urmă proiectul de hotărâre a fost respins de către consilieri cu zece voturi „pentru” și 11 „abțineri”.

UDMR cere demisia lui Valeriu Neagu

Consilierul local Maskulik Csaba a cerut în cadrul ședinței de Consiliul Local demisia președintelui CSM Satu Mare, Valeriu Neagu.

”Citim în ziare și auzim de situația dezastruoasă de la CSM Satu Mare, cu demiterea antrenorului, a directorului tehnic și că se pică din divizia A. Apar texte din conferințe de presă că vor fi tăieri în carne vie și așa mai departe.Un singur lucru pot să zic! Printr-o hotărâre de Consiliu Local am aprobat și l-am pus pe actualul președinte. Tot printr-o hotărâre de Consiliu putem să-l schimbăm, pentru că în aceste documente se cere demisia dânsului”, a declarat Maskulik.

De asemenea, acesta le-a propus consilierilor să se ia niște măsuri, având în vedere că ”tot sportul este distrus în Satu Mare”, precizând că ”numai noi putem demite și trebuie să ne gândim că s-au creat niște prejudicii extraordinare indiferent că este vorba de handbal sau volei”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente