duminică, februarie 25, 2024
AcasăEconomico-socialInternational31 mai 2013 este Ziua Mondială fără Tutun

31 mai 2013 este Ziua Mondială fără Tutun

fumatÎncepând cu anul 1987, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat 31 mai „Ziua Mondială fără Tutun”, pentru a atrage atenția asupra pericolului utilizării tutunului atât pentru sănătatea fumătorilor cât și pentru cea a nefumătorilor care, expuși la fumul altora, devin și ei fumători pasivi.

Direcția de Sănătate Publică Satu Mare ne informează că tema propusă de către OMS pentru anul acesta este interzicerea desăvârșită a publicității produselor de tutun, a promovării lor și a sponsorizării acestui domeniu. Se știe că prin acțiunile de promovare a diferitelor produse, foarte mulți oameni sunt tentați să le încerce, iar pentru că tutunul creează dependență puternică, cei care au căzut în capcana fumatului, ulterior se pot lăsa foarte greu.

Companiile de țigarete au tot interesul să-și promoveze produsele, deoarece banii investiți în publicitate atrag generațiile noi spre acest viciu, iar cei care s-au lăsat aburiți de falsele promisiuni sugerate (fumând vei arăta mai matur, mai „cool”, te vor admira și accepta mai ușor cei din gașcă etc.), vor deveni niște sclavi, plătitori de tribut, pe spinarea cărora companiile de producerea și comercializarea țigaretelor se îmbogățesc.

Nu vă lăsați păcăliți! Faceți un calcul: dacă fumați zilnic un pachet de țigări, înmulțiți cu 30 sau 31, să obțineți suma cheltuită într-o lună. Acei bani (frumoși) ar fi putut avea o destinație mult mai bine gândită, să vă aducă ceva util, frumos, valoros, nedăunător. În schimb, fumând, rămâneți numai cu fum și scrum și cu sănătatea subminată.

Opriți-vă să ardeți banii! Eliberați-vă de fumat! Ca și „bonus” vă îmbunătățiți considerabil sănătatea: cea mai mare valoare pe care o putem avea, dacă avem grijă de ea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente