miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocale6.000 de pachete țigări ascunse sub baloți de fân, într-o autoutilitară, descoperite...

6.000 de pachete țigări ascunse sub baloți de fân, într-o autoutilitară, descoperite de polițiștii de frontieră sătmăreni

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPolițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare au depistat în trafic o autoutilitară cu care doi bărbați transportau sub mai mulți baloți de fân, într-un locaș special amenajat, aproximativ 6.000 de pachete țigări. Ieri, 29 mai, polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii STPF Satu Mare au oprit pentru control, în trafic, pe raza localității Mădăras, județul Satu Mare, un autovehicul marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în București, condus de către Giorgian A., în vârstă de 51 de ani, din București, în care se mai afla, ca pasager si Ionel C., de 46 de ani, din județul Dâmbovița.

Cei doi bărbați transportau baloți de fân motiv pentru care, polițiștii de frontieră au devenit suspicioși și au luat măsura conducerii persoanelor împreună cu autoutilitara la sediul STPF Satu Mare pentru verificări.

În prezența unor lucrători vamali din cadrul DJAOV Satu Mare a fost efectuat un control amănunțit asupraP1019327 autoutilitarei si au descoperit, sub baloții de fân, într-un locaș special amenajat, mai exact sub platforma mașinii, 5.917 pachete de țigări marca Plugarul, cu timbru fiscal specific Republicii Moldova.

Țigările, în valoare de aproximativ 25.000 lei și mașina au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi bărbați sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și deținerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător  peste limita a 10.000 de țigarete, cauza fiind instrumentată de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente