vineri, mai 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareProiectul de cooperare între Satu Mare și Beregovo ( Ucraina )

Proiectul de cooperare între Satu Mare și Beregovo ( Ucraina )

DSC_0014

Muzeul Județean Satu Mare, în parteneriat cu Universitatea de Stat „Universitatea Națională Ujgorod”, Ucraina, implementează în perioada 31.12.2013-30.09.2015, proiectul „Cooperare instituțională interactivă. Istorie, tradiții și cultură fără frontiere”- HUSKROUA/1101/140, finanțat din fondurile Uniunii Europene, prin ENPI – Cross-border Cooperation Programme, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Consiliul Județean Satu Mare sub sloganul „Parteneriat fără frontiere.”

         Proiectul este implementat în județele Satu Mare, Maramureș și Regiunea Transcarpatia. Obiectivul proiectului este cercetarea comună a patrimoniului istoric și etnografic material și imaterial, evidențierea relațiilor multiculturale dintre comunitățile regiunii.

         În cadrul acestui proiect, vineri 4 septembrie 2015, a fost lansat volumul „ Episcopia greco-catolică de Mukacevo.Documente”. Lansarea volumului a avut loc la Arhiva de Stat a Regiuniii Transcarpatia-Beregovo,Ucraina. La eveniment au participat: directorul Arhivei de Stat din Ujgorod – Michailo Misiuk, directorul Arhivei de Stat din Beregovo-Ilona Kutasi, directorul Arhivei din Nyregyháza- Kuibusné Mecsei Eva, decanul Facultății de Istorie  a Universității Naționale din Ujgorod-Volodimir Fenic, precum și o delegație de la Muzeul Județean Satu Mare.

         Informații despre proiect pot fi obținute de la Muzeul Județean Satu Mare, persoană de contact dr. Daniela Bălu, manager proiect, e-mail: [email protected].

         Conținutul acestui comunicat nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente